Att det fortfarande råder brist på chip är inget nytt, men det ser ut att hålla i sig ett bra tag till tyvärr, enligt Intel.

Om det är någon som känt av bristen på chip och andra komponenter så är det Intel som tidigare trott att detta skulle lugna sig under 2023, men så tror dom inte längre.

Nu har Intels egna VD Pat Gelsinger uttalat sig till CNBC att han tror halvledarbristen kommer att hålla i sig ända in till 2024 som det ser ut nu.

– We believe the overall semiconductor shortage will now drift into 2024, from our earlier estimates in 2023, just because the shortages have now hit equipment and some of those factory ramps will be more challenged.

Det problemet som Intel ser idag är att dom hinner inte med att tillverka komponenter som faktiskt ska användas till nya chipfabriker, tidigare låg denna leveranstiden på sex månader men har nu utökats till hela 18 månader och det ser ut att kunna bli ännu längre framöver.

Men Intel är ändå inte oroliga, dom sägs kunna möta efterfrågan på sina chip och komponenter framöver också, dom har flera fabriker på gång som håller på att byggas upp men som tar tid att slutföra, på grund av all brist.

Tidigare artikelEmbracer Group är nu ägare av Tomb Raider och Deus Ex
Nästa artikelSonos kommer att ingå i Matter

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn