Med dagens enorma informationsflöde, får vi verkligen ut något av det? Mår vi bättre ju mer vi vet? Vad surfar din granne på?

Såg lite bilder från den kommande Playstation och dess operativsystem, min första tanke var inte att det var snyggt, funktionellt utan enbart, Varför?

Det var ännu ett försök att skapa en social plattform och man kunde se vad sina vänner laddade ner, spelade och whatever. Ska vi aldrig slippa människor? Kan jag för en liten, liten stund slippa se vad alla håller på med? Slippa fundera över hur mycket information jag ger bort till alla andra som använder samma plattform… Jag vill inte behöva fundera på varje gång jag spelar ett spel, kollar på en film eller lyssnar på musik att jag samtidigt också delar med mig av detta på sociala forum.

Jag vill inte bli som snubben som fick delat på Facebook att han kollade på porr just nu.

banner-facebook

Internet är bra till väldigt mycket, den informationen man söker kan man nästan alltid hitta. Men när går vi över gränsen till för mycket information? Hörde i veckan att den informationsmängden en person fick under sin livstid för 100 år sen är den mängden vi nu tar in på 3 månader. Vi är tvungna att lära oss filtrera, analysera, värdera och kategorisera all den information som vi matas med dagligen, det är mycket jobb som spenderas där. Vi tror oss dessutom kunna göra bättre beslut eftersom vi numera har tillgång till så mycket information, men det är tyvärr ibland tvärt om, vi kan ta fel beslut pga vi har så mycket information. Finns dessutom något som kallas för “Information anxiety”, en oro som skapas av för mycket information och vi blir oroliga över vi inte vet vilken som är viktig längre.

Har vi nytta av all kunskap? Mår vi bättre av den mängden information vi får?

Man skulle kunna tro vi skulle få en bättre värld eftersom vi nu kan ta del av all världens samlade kunskap, men det enda vi verkar kunna se är att ingen använder sig av kunskapen utan mer bara ger oss möjligheten att ta del av när saker i världen fortsätter gå fel. Internet som social medium skulle kunna lösa så många av de problemen vi har med förstå andra människor, med annan kultur och religion, men känns oftast som det mest används som ännu en plattform för befästa redan cementerade värderingar.

Jag är nog inte lika intresserad av vad mina vänner äter och gör just nu, däremot kanske intresserad av kunna ta del av just den informationen från människor långt bort från mig, geografiskt, kulturellt och religiöst. Tja, internet verkar kunna erbjuda mig det också.

Tidigare artikelVideo: Ny trailer till Battlefield 3: End Game
Nästa artikelNyhet: LoL nu även på Mac

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn