IKEA vill vara med på det senaste när det gäller smarta hem och då är det Matter-standarden som gäller som deras nya hubb stödjer.

Då var det dags för IKEA att äntligen släppa sin nya hubb som dom valt att kalla för Dirigera. Här hittar vi två portar på baksidan, USB-C för ström samt en ethernet-port för att koppla upp sig mot nätet.

Något som IKEA är noga med är att hubben är ”Matter-ready” vilket betyder att när det väl är dags för den nya standarden så kommer Dirigera att ha stöd för detta, men om detta gäller från dag ett återstår att se.

Men det finns även stöd för Wi-Fi, Zigbee och Thread om man redan nu har smarta produkter hemma som man vill koppla upp mot Dirigera.

IKEA hubb matter

En annan nyhet är att det kommer släppas en helt ny app för att styra denna hubben och det har hänt en hel del där. Bland annat kommer vi kunna styra våra hem utanför nätverket hemma, något som inte varit möjligt tidigare. Det ska dessutom vara lättare att lägga till nya produkter, något som IKEA jobbat hårt med och som dom inte är ensamma om då Google och Apple ständigt jobbar med att förenkla dessa processer.

Men fastän man kanske är sugen på Dirigera så säger IKEA redan nu att vi får vänta till oktober innan den nya hubben och appen släpps. Det är kanske lika bra med tanke på att Matter-standarden ser ut att dröja till hösten i nuläget. Några priser har ännu inte avslöjats.

Tidigare artikelAsus visar upp skärm på 500Hz
Nästa artikelStar Wars Jedi: Survivor har utannonserats

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn