Äntligen har Motorola släppt Moto 360, men också lanserat nya versioner av Moto X och Moto G!

Motorola är fortfarande relativt avlägsna på den Svenska marknaden, förhoppningsvis kommer detta ändras då Motorola har börjat leverera riktigt intressanta produkter. Moto 360 är troligtvis årets mest omtalade smartwatch, en klocka som släpps i USA idag. Moto X är Motorola’s flaggskeppsmodell som först släpptes förra året med en, så gott som, ren Androidupplevelse bortsett från vissa tweaks.

Moto 360

Vi börjar med den mest omtalade, och tidigare uppvisade, Moto 360. Här har Motorola skapat en smartwatch som vid första ögonkastet kan blandas ihop med en mer traditionell klocka, men som egentligen besitter både trådlös laddning och Android Wear. Tack vare Android Wear så kommer det släppas en hel del appar till klockan (precis som till andra klockor med Android Wear) så användningsområdet kommer utökas hela tiden.

Moto 360 är, precis som Moto X, anpassningsbar. Det finns sex förinstallerade klocklayouter samt ett läderarmband och ett i metall. Dessa armband kommer man kunna byta ut som man vill och ska vi räkna med trenden Moto X har med sin utbytbara baksida så kommer säkerligen Motorola släppa en hel del olika armband till Moto 360.

Moto X

Förutom släppet av Moto 360 så visade även Motorola upp två nya telefoner, eller rättare sagt uppdaterade modeller av två telefoner. Den ena (mest kraftfulla) är Moto X. Moto X är användarens telefon, här kan man välja mellan en rad olika materialval, tycker man det är känsligt med glas kan man välja trä, tycker man det är konstigt med trä på en mobil kan man väljan metall och så vidare. När Motorola lanserade förra årets Moto X så lyfte de fram dessa valmöjligheter väldigt mycket, något som bör göras då det ger en extra lyxkänsla i telefonen.

Moto-X-Moto-Maker-Palatte-727x399

Hårdvara

Precis som Xperia Z3 så har Motorola valt en 5,2″ 1080p-skärm till Moto X, även resterande hårdvara påminner en hel del om Xperia Z3. Processorn är en Snapdragon 801 på 2,5GHz och RAM-minnet är 2GB vilket kan kännas lite klent hösten 2015. Batteriet på 2600mAh är även det något smått och kan jämföras med Xperia Z3 Compact som har samma storlek på batteri men är betydligt mindre i storleken. Motorola hävdar dock att detta batteriet ska hålla Moto X igång en hel dag, något vi är skeptiska till.

När det kommer till ljudet så används en lösning som är väldigt uppskattad på HTC:s enheter, nämligen frontmatade stereohögtalare. Under och över skärmen hittar vi var sin högtalare som kommer kunna spela musik eller filmljud riktat mot användaren och inte mot underlaget som hos flera av konkurrenterna.

Använd rösten

Förutom de utbytbara bakstycket så var röstfunktionen en stor grej med fjolårets Moto X, för första gången kunde man prata med mobilen utan att göra något speciellt med telefonen, den lyssnade efter din röst under hela dagen. Döp telefonen och säg därefter What’s up <insert name> för att aktivera Google Now och dess funktioner. Detta är såklart inte en funktion som är speciellt användbar hos oss i Sverige (än), men å andra sidan satsade inte Motorola speciellt mycket på den Svenska marknaden med Moto X heller.
Denna funktionen är naturligtvis en stor del av nya Moto X också, du kan exempelvis uppdatera Facebook, pausa YouTube etc. med rösten utan att röra telefonen.

Specifikationer

Modell Motorola Moto X (2 gen)
Operativsystem Android 4.4
Mått (B x D x H) 72,4 x 9,97 x 140,8
Vikt 144 gram
Processor Snapdragon 801
Quad Core 2,5GHz
Minne 2GB
Skärm 5,2″ 1080p
Lagring 16/32GB
Kamera Bak: 13MP F2,25
Fram: 2MP (1080p)
Batteri 2600mAh
Anslutningar 3,5mm uttag
MicroUSB
Nätverk

Wifi 80211.ac
BT 4.0LE

Moto G

Moto G är Motorolas billigare modell som garanterar den senaste versionen av ren Android till ett billigt pris. Moto G har samma formspråk som storebror och nästan lika stor skärm (5″). Ljudet är frontmatat även här vilket ger en bättre ljudupplevelse då det riktas mot användaren. Hårdvarumässigt har Motorola hoppat ner ett snäpp på alla punkter, 720p skärm, 1GB RAM, 1,2GHz CPU och ett batteri på cirka 2000 mAh.

Den lyxiga valfriheten på Moto X’s baksida är inte riktigt lika stor som hos Moto X, men man kommer kunna byta ut baksidan i olika färger så man kan få en relativt unik telefon.

Motog

Specifikationer

Modell Motorola Moto G (2 gen)
Operativsystem Android 4.4
Mått (B x H x D) 70.7 x 141.5 x 10.99
Vikt 149 gram
Processor 1,2GHz Quad Core
Minne 1GB
Skärm 5″ 720p
Lagring 8/16GB
Kamera Bak: 8MP
Fram: 2MP (1080p)
Batteri 2070mAh
Anslutningar 3,5mm uttag
MicroUSB
Nätverk

Wifi 80211.ac
BT 4.0LE

Tidigare artikelNyhet: Samsung slutar sälja laptops i norden
Nästa artikelPodcast: Teknicast #77

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn