Enligt flera experter är säkerhetshoten mot Android i högsta grad verkliga

Den senaste tiden så har allt flera säkerhetsföretag släppt rapporter på vad som antyder att antalet skadeprogram mot framför allt Android växer. Det finns som vanligt en del skeptiker som hävdar att problemen är överdrivna.

Enligt Rik Ferguson från säkerhetsföretaget Trend Micro så har dom under flera år varnat att ”nästa år” blir det året då fler skadeprogram till mobiltelefoner kommer skjuta i taket. Men det hotet har aldrig förverkligats.
Rik Ferguson fortsätter i sitt blogginlägg:

Nu är problemet här och användarna tror att vi skriker varg än en gång.

Många skeptiker hävdar att problemen kommer ifrån webbsidor utanför Google play, men enligt Rik Ferguson stämmer inte detta.

Av två miljoner appar för Android som Trend Micro gjort en analys av så är ungefär 293 000 appar direkt skadliga varav 69 000 finns att ladda ner på Google Play enligt Rik Ferguson.

Statistiken ifrån Trend Micro kommer en dag efter att säkerhetsföretaget F-secure publicerade en rapport som hävdar att Android står för 96% av alla skadeprogram på mobiltelefoner under det fjärde kvartalet förra året.

Skadeprogram för mobiltelefoner har utvecklats så att de är snarlika hoten mot Windows. Under de senaste åren har vi sett en snabb utvecklig av hoten mot Android. Antalet banktrojaner och skadliga appar som skickar betal-sms har ökat markant säger Bogdan Botezatu, Säkerhetsföretaget Bitdefender.

De flest av dessa appar kan endast laddas ner ifrån tredjepartswebbplatser som erbjuder hackade versioner av betal-appar, dessa är speciellt vanliga i Ryssland och kina fortsätter enligt Bogdan.

Vi får inte glömma att Kina är den snabbaste växande marknaden för Android just nu. Det betyder att ett mycket stort antal Androidanvändare kan drabbas av dessa ljusskygga webbplatser som sprider skadliga appar, säger Bogdan Botezatu.

Avslutningsvis säger Bogdan;

Nästa generations hot mot Android kommer att bli ännu farligare.

Källa: IDG.se

Tidigare artikelNyhet: 3D display på din Iphone
Nästa artikelNyhet: Googles talande skor

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn