Google har nu presenterat ny WiFi-lösning som dom kallar för Nest Wifi Pro och som äntligen kommer med stöd för Wi-Fi 6E.

Det är mycket fokus på Google denna veckan i oktober, men redan nu har Google presenterat en nyhet som är deras Nest Wifi Pro. Precis som tidigare Nest Wifi så kommer man styra sitt nätverk via Google Home-appen samt att installationen är minst lika lätt som tidigare att få igång sitt mesh-nätverk.

Enligt Google ska en basenhet av Nest Wifi Pro kunna täcka upp 120 kvadratmeter, har man en trepack-lösning så ska den täcka 320 kvadratmeter.

Men den stora nyheten med Nest Wifi Pro måste nog ändå vara att det nu finns stöd för Wi-Fi 6E som i sin tur gör det möjligt att köra på antingen 2,4, 5 eller 6 GHz som gör att allt går mycket snabbare än vanlig Wi-Fi.

Google Nest Wifi Pro

Nest Wifi Pro kommer dessutom att ha stöd för Matter så att koppla in sina smarta prylar i detta system kommer bli ett stort plus.

Är man sugen på Nest Wifi Pro så kommer den att börja säljas 27 oktober och prislappen för en enhet är 2 499 kronor medans ett trepack kostar 4 899 kronor.

Tidigare artikeliPhone måste komma med USB-C 2024
Nästa artikelBeyond Good and Evil 2 slår nytt rekord

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn