Det låter kanske som en självklarhet, men något som Google faktiskt inte har gjort men kommer börja nu, radera radera radera.

Google har släppt en uppdatering av sin policy som nu visar att dom kommer börja radera konton som är inaktiva och detta med god anledning. Dock så måste kontot ha varit inaktivt i två år innan det tas bort helt. Anledningen är att Google vill minska risken för att dessa inaktiva konton kapas och används av obehöriga till bland annat spam och phishing.

Ett inaktivt konto enligt Google är om det inte har använts till nånting eller varit inloggat på under en två års period. Om det är ett konto som är inaktivt under två år och man har material på några av Googles tjänster såsom Gmail, Google Photos, Google Drive, Youtube m.m. så kommer även allt detta att försvinna.

Värt att notera är dock att denna policy endast gäller personliga konton och alltså inte företags konton, företagen kommer fortfarande kunna ha kvar sina inaktiva konton. Google meddelar att man kommer börja radera inaktiva konton från och med december 2023.

Tidigare artikelMortal Kombat 1 har utannonserats
Nästa artikelThe Legend of Zelda: Tears of the Kingdom har sålt på bra

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn