Dagens VR-headset är riktigt klumpiga och stora, men om vi kan hoppas på HTC koncept så ser det mer ut som glasögon än headset.

Tekniken som vi hittar i dagens VR-headset har verkligen gått framåt och det har gått ganska fort med tanke på vad vi fick nöja oss med för bara några år sedan.

Men designen på headsetet fortsätter att vara ganska klumpig och stora, men detta är något som HTC verkar jobba på.

I ett VR-koncept från HTC som dom kallar för Project Proton och det vi kan se ganska snabbt är att det inte handlar om ett headset denna gången utan istället om ett par glasögon med VR-upplevelsen. HTC har visat upp två olika modeller, ena modellen som är ett allt-i-ett och vi hittar komponenterna som driver headsetet på baksidan av huvudbandet (se bild nedan) och sen ett par ”glasögon” med vad som ser ut att vara tunn sladd som kopplas in i datorn.

HTC Project Proton

Fastän detta bara är en prototyp och kanske några år bort så är det kul att se hur dom HTC jobbar på en betydligt tunnare och snyggare design för att kunna ta del av VR-upplevelsen.

Om tillverkarna lyckas få ett VR-headset att istället bli glasögon tror jag många kan bli intresserade, jag är en av dom som länge varit lite emot VR främst för det är krångligt och dyrt, men det har börjat ändras och blir både billigare och smidigare.

 

Tidigare artikelMer om Animal Crossing: New Horizons
Nästa artikelCoronaviruset påverkar produktionen av iPhone

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn