Komplett bjuder oss på en smak av Nvidia Shield, Androidbaserade handhållna konsolen från Nvidia.

Nvidia Shield har inte riktigt nått den Svenska marknaden ännu, men den finns att få tag på hos vissa återförsäljare. Konsolen är en handhållen enhet som baseras på Android Nvidia har ett tajt samarbete med Valve vilket gör att de har ett stort stöd för Steam. Så även Half Life 2 och Portal som vi testade under DreamHack.

Konsolen i sig är ungefär som en handkontroll med en ihopfällbar touchscreen. Kvalitén kändes bättre än väntat, dessvärre sitter analogspakarna något långt ner och relativt tajt ihop, detta är troligtvis mest en vanesak. Känslan i knapparna är väldigt bra för att vara en handhållen enhet, analogspakarna sitter nedsjunkna i kontrollen så det kan vara riktiga spakar och inte plattor som på 3DS och PS Vita.

Det som kan kännas som en nackdel är att Shield är relativt tung vilket kan göra det jobbigt att sitta en längre stund med i vissa ställningar. En positiv sak är att Nvidia verkar satsa mycket på konsolen då den vi testade körde på Android 4.4.2 vilket är väldigt positivt, speciellt när man vill ha så mycket kräm över som möjligt till spelen.

Tidigare artikelFörhandstitt: Tobii, styr datorn med ögonen
Nästa artikelNyhet: Är din iPhoneladdare en fara?

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn