Xbox one blir bakåtkompatibelt, nytt om Halo 5, Plants vs. Zombies får en uppföljare, Forza Motorsport 6, Rare bjuder på nytt och mycket mer.

Microsoft har nu haft sin presskonferens på E3 och vi hade en del överraskningar att ta del av och nedan kan ni se några av dom, det var såpass många nyheter att vi fick dela upp det i två delar där ni kan läsa del 2 här.

Bakåtkompatibelt till Xbox 360

Microsoft överraskade under sitt event och bekräftade plötsligt att Xbox One kommer bli bakåtkompatibelt vilket betyder att man kommer kunna spela sina Xbox 360 spel.

Det är inte nån skiva som gäller utan man kommer kunna ladda ner spelen via Xbox Live och om man idag redan äger spel med skiva på Xbox 360 kommer man kunna läsa in skivan till sin Xbox One konsol för att registrera på ens konto om att spelet ska laddas ner. I början kommer varje konto klara av upp till 100 360-spel men är något som ska öka med tiden enligt Microsoft.

Vad spelen kommer kosta m.m. är ännu oklart men är man med i preview-programmet så får man ta del av tjänsten idag redan, alla andra får vänta lagom till jul.

Man kommer kunna använda alla funktioner som Xbox One erbjuder såsom att ta screenshots, streama m.m. allt för att få ut max av sina 360-spel med hjälp av våra One-konsoler.

Halo 5

Vi vet redan att Halo 5 kommer bli den största i serien men denna gången bekräftades ett nytt spelläge vid namn Warzone som är 24 spelare mot varandra plus AI som ska finns på kartan och ställe till det.

Även co-op kommer vara lite annorlunda denna gången där spelare kan hoppa in och ut ur spelet utan att det ska påverka något. Co-op får en ny mening med Halo 5 och äntligen får vi spela tillsammans när vi väl känner för det. Klippet nedan visar detta lite tydligare.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

Microsoft överraskade även med att bekräfta en uppföljare till kriget i den galna trädgården och denna gången ser det brutalare ut än nånsin att slåss med sin majskolv.

Forza Motorsport 6

Vad vore en presentation från Microsoft utan att man visar upp sitt kommande Forza Motorsport. Man kommer kunna spela på 26 olika destinationer med över 450 olika bilar.

Den 15 september kommer spelet att släppas exklusivt till Xbox One.

Rare visar upp nytt spel

Rare visade först upp en Rare Replay-samling där vi får chansen att spela upp till 30 klassiker på våra Xbox One konsoler redan 4:e augusti, men förutom denna samling så visade Rare även upp ett nytt spel som enligt själva är deras mest ambitiösa spel dom nånsin skapat, Sea of Thieves. Mer än så vet vi tyvärr inte förutom trailern nedan.

Rare replay trailer

 

Recore exklusivt till Xbox One

Microsoft hade inte endast uppföljare att visa oss utan visade även ett helt nytt spel vid namn Recore och planeras släppas till våren 2016.

 

Xbox Game preview

Microsoft visar nu upp sitt svar på early access till spel och med Xbox Game preview kommer man kunna testa på spel man är nyfiken på innan man köper det, det blir som ett demo av spelet.

Detta är fortfarande relativt nytt men redan nu finns det några spel att testa såsom Elite: Dangerous, The Long Dark, Shelter samt DayZ. Men enligt Microsoft så kommer det bli många fler spel innan året är slut.

Tidigare artikelNyhet: Google visar upp Youtube Gaming
Nästa artikelE32015: Xbox One nyheter del 2

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn