I år är det alltså dags för Macbook Pro att få sig ett rejält lyft och denna gången förutom ny hårdvara får vi ta del av en helt ny funktion, Touch Bar.

Touch Bar

Touch Bar ersätter funktionstangenterna med en OLED-panel som istället kommer anpassa sig efter vilka appar, program m.m. man använder eller om man själv vill anpassa denna touch bar efter sin användning.

Några appar som bekräftades som jobbar med stöd för Touch Bar är Photoshop, Microsoft Office och DJ Pro, men flera är på gång och en rad utvecklare jobbar med stöd.

Nya Macbook Pro kommer i två storlekar, 13 och 15 tum där båda har blivit rätt så rejält mycket smalare för att nästan klassas med Macbook Air.

Även tangentbordet och styrplattan har fått sig ett lyft, tangentbordet använder sig nu samma teknik som i Macbook för att få tangenterna tunnare samt en ”bättre” känsla. Trackpaden (styrplattan) har växt till sig och detta rejält, kanske den största på marknaden gällande laptops.

macbook-pro-touchbar-img02

Skärm

Även båda skärmarna i Macbook Pro har förbättrats som enligt Apple ska vara 67 procent ljusare och ha 67 procent bättre kontrast än tidigare modeller, samt även visa 25 procent fler färger.

Hårdvara

Under skalet hittar vi Intel Iris Graphics 540 eller 550 i 13-tummaren medan 15-tummaren får ta del av Radeon Pro 450 eller 455.

Som vanligt när det kommer nya modeller så är allt annat också snabbare såsom RAM, SSD och Processor. 15-tum får endast i7 processor att välja bland medan 13-tum får i5 och i7.

macbook-pro-touchbar-img04

Senaste tiden när det gäller Apple så har det varit stort snack om vilka portar som Apple kommer välja att ta bort eller behålla, Macbook Pro är utrustad med fyra stycken thunderbolt-portar som även kan användas som displayport, HDMI eller USB-port. Eftersom Thunderbolt och USB C har samma design på kontakten så kan båda användas lika lätt och tack vare detta så kan man ladda Macbook Pro via alla fyra portarna, magsafe behövs alltså inte längre.

Gällande 3.5 mm porten så finns den kvar men tyvärr försvinner SD-kortläsaren och det är adapter som gäller.

macbook-pro-touchbar-img03

Pris

När det kommer till priset på nya Macbook Pro så gäller det att vara beredd att ha en rätt så tjock sådan och Apple brukar vara duktiga på att ta överpris, men med Macbook Pro tar dem nästan rekord.

Macbook Pro 13-tum – 16 995 kronor

Macbook Pro Touch Bar 13-tum – Från 20 595 kronor

Macbook Pro Touch Bar 15 tum – Från 26 995 kronor

Macbook Pro Touch Bar 15 tum (flaggskeppet) – 31 495 kronor

Tidigare artikelMicrosoft presenterar nya Surface Studio
Nästa artikelApple ersätter Thunderbolt Display med LG

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn