Qualcomm Snapdragon 802 är gjord för att klara av högupplöst strömning.

4K TV-apparater är nästan redan utsagt att bli CES 2014 stora trend. Då är det väl inte mer än rätt att Qualcomm kommer med en ny processor som skall klara av tunga, krävande strömmar. Den nya snapdragon 802 är just det, TV-specifik quad-core SoC som delar många egenskaper med Qualcomms Snapdragon 800 och det är Ultra HD 805 för mobil video.

Enligt Qualcomms ansvariga för marknad Tim McDonough så skall Snapdragon 802 leverera det bästa av smartphones till din TV. Som tillägg till att klara av 4K innehåll i ditt vardagsrum så skall processorn även tillgängliggöra en mycket omgjord app upplevelse.

Det kommer även att klara av multitasking, surfa på nätet samtidigt som man strömmar en film samt att även klara av att visa upp till fyra olika HD videos på en och samma TV. Som tack till Hollywoods kvalité på filmer, så finns det även en videoprocesserings motor som klarar av att skala upp 1080p material till ”nära” Ultra HD.

Både TV och boxar kommer kunna vara utrustade med Snapdragon 802. Processorn kommer inte att dyka upp i enheter förrän sent 2014, men vi kommer garanterat att få se en hel del demon under CES denna veckan.

Källa: engadget

Tidigare artikelCES2014: LaCie introducerar sfärisk extern lagring
Nästa artikelCES2014: Smartarmband från Neatmo

2 kommentarer

    • Vi ber om ursäkt för slarvig text vi har gått igenom texten igen nu. Det är väldig mycket nyheter som ska ut nu under kort tid. Tack för din påpekan!

      PS! Nej vi använder inte Googel Translate för att översätta texter rakt av!

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn