Intel visar upp RealSense hårdvara och mjukvaru serie, inklusive 3D kamera modul.

Det största på Intels press event under CES var nog att RealSense blir verklighet, med sin egen produktionsserie där mjuk- och hårdvaru produkter interagerar med teknologi lättare, mer naturligt enligt Intels egna ord. Första produkten att bära RealSense stämpeln är RealSense 3D kamera. Intel förklarar produkten som världens första integrerade 3D djup och 2D kamera modul som hjälper enheter att se djup mer som människans öga, och hintar lite om att detta inte enbart är ett substitut för Leap Motion eller Kinect.

Kameran gör fullfärgs 1080p och har en ombord monterad sensor för gester och ansiktsigenkänning. Där den senare kan känna igen känslor. Den känner även igen förgrunder och bakgrunder så du inte behöver visa hur stökigt ditt rum är när mamma ringer på Skype för att kolla så du har städat. Mer praktiskt kan man använda den för att scanna in objekt tre dimensionellt, med hjälp av 3D System’s Sense software.

RealSense 3D kameran är tänkt att vara integrerad i en rad olika enheter som kommer under andra halvan av 2014. Tablets, Ultrabooks, laptops, all-in-one enheter från företag såsom Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo och NEC förväntas få ta del av denna teknologin, sju av dessa enheter förevisades under CES 2014.

 

Källa: engadget

Tidigare artikelVideo: Michael Bay lämnar scenen mitt under presskonferensen
Nästa artikelCES2014: Sony har TVn redo när Netflix börjar med 4K

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn