CES 2015 har dragit igång på allvar och ännu en dag med en hel del nyheter, kanske inte något jätte överraskande men finns en del prylar att se fram emot under året.

 Garmin

Garmin har visat upp tre nya smartklockor med fokus på lite olika ändamål men tyvärr så kan priset överraska en del.

Fenix 3
Fenix 3

Fenix 3 är ”flaggskeppet” bland dessa tre med en färgskärm och rund design. Klockan har som vi är vana vid kompass, barometer samt höjdmätare. Vill man mäta sin puls så är det en extern sensor som gäller och den lösningen har vi sett i Garmins tidigare träningsband.
Pris: $500

garmin-epix
Epix

 

Epix är en klocka med fokus på GPS som har en skärm på 1,4tum, 8GB lagring samt ANT+. Man får tillgång till Garmins karttjänster i ett år och lägger mycket fokus på skog och mark.
Pris: $599

 

Vivoactive
Vivoactive

Vivoactive är deras ”träningsklocka” med färgskärm samt möjligheten till att köra Connect IQ med fokus på träning och fitness.
Pris: $249

 

Sony TV + Android TV

Sony har visat upp sina nya UHD-upplösta TV-apparater som inte bara imponerar med sin design utan även mjukvarumässigt denna gången.

XBR 900c heter nya flaggskepps serien som kommer komma i storlekarna 55,65 och 75tum där alla kommer ha samma funktioner samt design. När det gäller design så är det som man ser på bilden väldigt stilrent samt en tjocklek på endast 4,7mm(!).

När det gäller mjukvaran så är det Googles nya Android TV som står för det och när den strömmande speltjänsten Playstation Now väl kommer igång kommer detta finnas reda i tv:n redan.

sony-uhd-androidtv

Tyvärr finns det ännu inga priser på någon av modellerna men väntas börja säljas nån gång till våren i år.

Sony Actioncam

Sony fortsätter att uppdatera sin actionkamera där den nya modellen nu kallas FDR-X1000V som kommer kunna fånga video i UHD-upplösning i 30FPS.Med hjälp av BIONZ X-processor blir det en ny och betydligt bättre optisk bildstabilisering som ska vara perfekt vid inspelning av hög FPS.

Men vill man inte ha UHD-upplösning kommer Sony att uppdatera sin full hd-upplösta kamera med den förbättra stabiliseringen samt en manuell kontroller.

sony-action-cam-ces2015

FDR-X1000V (UHD) – $400
FDR-AS200V (FullHD) – $300

Båda ska börja säljas under mars månad.

 

Razer

Vad vore någon typ av mässa utan att Razer ska visa upp några av sina nyheter som dom jobbar på och vill överraska oss med under 2015.

OSVR – Open Source Virtual Reality

2015 ser ut att bli de året då Virtual Reality tar fart på riktigt och vi får se allt fler och fler lösningar till just detta. Razer har nu visat upp sitt svar på detta där fokus kommer ligga på att ha en öppen plattform till denna pryl. Precis som vi sett hos bland annat Oculus rift kommer Razer att erbjuda ett OSVR Hacker Dev Kit som innehåller en mattsvart ”hållare” som ger plats för en utbytbar 5,5tums skärm med 1 920 x 1080 pixlar, 401ppi samt 60 Hz. Detta kit går på $199.99 och börjar levereras i juni.

Men razer tar inte stopp där utan man väljer även att stoppa in en inbyggd ljudkrets, programmersbar processor samt två interna USB 3.0 för tillbehör. Redan nu samarbetar Razer med Leap Motion, Sixense, Bosch och Gearbox.

The Razer Forge TV

Dags för android-spel att ta plats på vår tv och Razer hjälper oss med denna lilla låda. Razer Forge TV innehåller bland annat en fyrkärnig processor samt 16GB i lagring men störst fokus ligger på den kompakta designen tillsammans med alla trådlösa kopplingar till den. Man kommer bland annat kunna komma åt Google Play vilket gör det möjligt att spela spel direkt från lådan och då upp till fyra spelare samtidigt.

Forge-TV_w_600

Specifikation:

 • Qualcomm® Snapdragon™ 805
 • Fyrkärnig Krait 450-processor – 2,5 GHz per kärna
 • Adreno™ 420-grafikprocessor
 • 2 GB systemminne
 • 16 GB lagringsutrymme
 • Bluetooth 4.1 + HS
 • Trådlös nätverksanslutning 802.11ac 2X2
 • Gigabit-ethernet
 • USB 3.0
 • HDMI 1.4-utgång
 • Strömadapter
 • 105 mm bredd x 105 mm djup x 17 mm höjd

Razer släpper samtidigt en handkontroll under namnet Razer Serval som är en bluetooth-handkontroll med fyra handlingsknappar, två styrspakar samt kantknappar där man enkelt kan välja att spela på Forge TV eller på sin telefon som man enkelt fäster fast i handkontrollen med ett tillbehör.

razer-forge-tv-4.0 razer-forge-tv-12-1500x1000

Med hjälp av Razer Cortex Stream kommer man ha möjligheten till att streama spel från sin spel-PC till Forge TV och enkelt kunna spela vilket spel som helst från sin PC så länge det har stöd för DirectX 9 eller senare.

Men Forge TV har inte enbart fokus på spel utan har även en hel del andra funktioner såsom röststyrning eller stöd för Google cast där man kan streama från sin telefon eller surfplatta direkt till Razer Forge TV.

Sista tillbehöret är Razer Turret som är en trådlös mus och skrivplatta som är designat för att vara tunt och lätt för att lätt ha det i knät.

razer-forge-tv-2-1500x1000

 

Tidigare artikelCES 2015: Dag 1 -Nvidia, LG, Asus, Panasonic
Nästa artikelCES 2015: Dag 3 -Netatmo, Scanify, Toshiba, Dell

2 kommentarer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn