Bugatti visar upp nya Tourbillon

Bugatti har nu presenterat uppföljaren till Veyron och Chiron som är Tourbillon, utrustad med V16 och topphastighet på över 400 km/h.

Dagen har kommit och Bugatti har presenterat ännu en bil som kanske inte alla kan köpa, men en bil som jag tror många ändå vill se och höra mer av nämligen Bugatti Tourbillon.

Bugatti Tourbillon påminner en del av Chiron i fronten, men bakdelen är helt omgjord och här får man verkligen känsla av en brutal bil, vilket den även är med sin motor och prestanda.

Bugatti Tourbillon

Bugatti Tourbillon är denna gången utrustad med en icke överladdad V16på 8,3 liter som Bugatti denna gången utvecklat tillsammans med Cosworth. Denna motor tillsammans med två elmotorer ska ge totalt 1800 hästar med ett varvstopp på 9000 RPM, bara V16 själv ska leverera 1000 hästar.

Detta ska göra att bilen kan ta sig:

  • 0-100 km/h på 2,0 sekunder
  • 0-200 km/h på 5,0 sekunder
  • 0-300 km/h på 10,0 sekunder
  • 0-400 km/h på cirka 25 sekunder

Det blir möjligt att bara köra på el om man vill de dock endast 6 mil, själva elmotorn i bilen är utvecklat av Rimac som idag är en del av ägarna i företaget. Batteritekniken i Tourbillon är på 800V som ska kunna få ut hela 600 kW från batteriet som är på 24,8 kWh.

Precis som tidigare Bugatti bilar så måste du ha en säkerhetsnyckel för att få fram topphastigheten som nu är på 445 km/h, utan denna nyckel får man nöja sig med 380 km/h.

Hur mycket prislappen ligger på är okänt samt när dom första bilarna levereras, men förmodligen har dom som har råd med bilen redan lagt sin order.

Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon Bugatti Tourbillon

Tidigare artikelLuigi’s Mansion 2 HD bjuder på spökjakt
Nästa artikelBeyond Good and Evil: 20th Anniversary Edition har utannonserats

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn