Steam Deck får sig en värdig konkurrent i form av ROG Ally som gör mycket rätt, men till en rätt så saftig prislapp i Sverige.

Som vi har väntat att få se en värdig konkurrent till succén Steam Deck och nu verkar den vara här, Asus ROG Ally.

ROG Ally kommer att utrustas med en AMD Ryzen Z1 Extreme-chip till att börja med där det kanske lite mer intressanta för många är skärmen på 7 tum och en upplösning på 1920 x 1080 pixlar, uppdateringsfrekvensen är upp till 120 Hz.

Förutom detta AMD-chip hittar vi även 16 GB RAM samt 512 GB i lagring för att alla spelen ska få plats. När det gäller trådlös uppkoppling är det Wi-Fi 6e och Bluetooth 5.2 som är tillgängligt.

Asus ROG Ally

ROG Ally kommer att köra på Windows 11 så det blir alltså möjligt att spela alla spel från Steam, Epic Game Store, Xbox Game Pass osv, ett litet plus är att 3 månaders Xbox Game Pass följer med när man köper ROG Ally.

Vill man så kan man köpa till ROG Gaming Charger Dock för att bland annat koppla in sin TV eller skärm, helt enkelt använda sin ROG Ally som en dator.

Asus kommer att börja sälja ROG Ally den 13 juni och i Sverige kommer den då att kosta 9 500 kronor. Asus planerar dock att släppa en annan version av Asus ROG Ally under tredje kvartalet som är utrustad med AMD Ryzen Z1 som är mindre kraftfull och därav förmodligen billigare.

Tidigare artikelRoborock släpper S8-serien i Sverige
Nästa artikelAmnesia: The Bunker försenas ännu en gång

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn