Apple Watch Series 8 har presenterats

406

Apple har presenterat sin nästa generation klocka som får nya funktioner men med samma design och samma storlek som förra året.

Under gårdagens Apple-event så presenterades bland annat Apple Watch Series 8 vilket vi var rätt så säkra på var på gång. Fastän att Apple Watch Series 8 ser likadan ut som Series 7 på utsian så har det hänt en del på insidan av klockan som bjuder på nya funktioner.

Bland annat så har vi nu en ny temperatursensor som inte kan mäta om vi har feber, men som kan mäta förändringar i jämförelse mot ens egna ”standardvärde” är. Detta är en funktion som främst verkar vara inriktad mot kvinnor för att bland annat ha bättre koll på menscykel och ägglossning.

Förutom temperaturmätning så finns det nu även en ”Crash detection” som Apple hoppas att vi slipper dra nytta av men som ska känna av om man är med om en bilolycka och helt enkelt ringa SOS automatiskt om det behövs.

Apple Watch Series 8

Utöver detta så är det fortfarande likadan skärm som tidigare, samma storlekar men batteritiden ska förbättrats lite, det kommer även ett strömsparläge via mjukvaruuppdatering som Apple Watch Series 4 och nyare klockor kommer få ta del av.

Är man sugen på Apple Watch Series 8 så släpps klockan den 16 september och prislappen börjar från 5 495 kronor för 41mm och 5 895 kronor för 45mm.

Apple Watch Series 8 kommer erbjudas i lite nya färger samt nytt material som är lite mer slittåligt om man känner att det är ett måste.

Apple Watch Series 8 Apple Watch Series 8

Tidigare artikelMeta bjuder in till event med lite Oculus-nyheter
Nästa artikeliPhone 14 och iPhone 14 Plus har presenterats

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn