Inatt höll Apple i ett event där fokus denna gånge var deras kommande M3-chip som blir det första chippet baserat på 3Nm-teknologin.

Apple hade i ett lite mer ovanligt event inatt, Scary Fast-event som dom kallar det presenterat M3-chip som ganska väntat är bättre och effektivare.

Om man jämför M3 med M1 så är CPU-kärnorna upp till 30 procent snabbare, vilket var kanske ganska väntat, men M3 är dessutom effektivare och drar mindre ström fastän att den är snabbare. Tittar man på effektivitetskärnorna så är dessa hela 50 procent snabbare om man jämför med samma kärnor i M1.

M3 har totalt 8-kärnig CPU och en 10-kärnig GPU som nu kan ge upp till 24 GB i ram. Men förutom M3 så finns även M3 Pro som erbjuder 12-kärnig CPU och 18-kärnig GPU med stöd för upp till 48GB ram. M3 Max som är värstingmodellen just nu bjuder på 16-kärnig CPU och 40-kärnig GPU med stöd upp till 128 GB ram.

Det som är målet för Apple med dessa nya M-chip är att göra dom snabbare och bättre, mn samtidigt effektivare för att passa in bra i Macbooks och dra så lite ström som möjligt men samtidigt ge den kraften och prestandan som krävs för tunga jobb.

Apple M3

Tidigare artikelSquadron 42 får en 30 minuter lång trailer
Nästa artikelNya iMac utrustas med M3-chip

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn