Apple iPhone iOS 18

Apple visar upp årets stora iOS uppdatering som är iOS 18 och som denna gången fokuserar mycket på hemskärmen.

iOS 18 kommer ha stort fokus på hemskärmen och möjligheten till att nu faktiskt göra om ikonerna lite, främst om man har mörkt läge igång samt möjligheten att ge alla ikoner samma färg, snyggare blir det men kanske inte så effektivt.

Kontrollcenter har fått mycket kärlek i denna uppdateringen, med tanke på hur mycket ikoner kontrollcenter har idag så har Apple delat upp detta i olika vyer, en startvy, mediavy och en hem-vy som ska göra det lättare att kontrollera och komma åt dom knapparna man behöver just då. En annan trevlig nyhet är att även tredjepartsappar är välkomna att nyttja kontrollcenter.

Även ikonerna/apparna som vi har idag på låsskärmen som är kamera och ficklampa kommer vi kunna byta ut till egentligen vad vi vill, även tredjepartsappar där.

Det blir även möjligt att göra så att appar och dylikt kan antingen gömmas eller bara öppnas av ägaren till telefonen, så vem som helst kan inte tjuvläsa dina meddelanden eller titta på dina bilder.

Det går nu att schemalägga meddelanden via Messages-appen, kan alltså schemalägga meddelande inför att någon fyller år eller dylikt. Även Tapback gör det nu möjligt att välja vilka emojis man vill. Det blir dessutom att skicka SMS via satelliter vid behov, det kommer att fungera både via iMessage och vanliga SMS.

Det finns självklart massa andra nyheter med iOS 18, men detta är några av dom större nyheterna som jag fastnade för.

Tidigare artikelUbisoft utannonserar Anno 117: Pax Romana
Nästa artikelAssassin’s Creed Shadows video visar upp gameplay

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn