Amazon har mycket att jobba på när det gäller att ta vara på vår miljö, förra året släppte man ut mer växthusgaser än någonsin, ökning med 18 procent.

När ett såpass stort företag som Amazon skickar så enorma volymer paket varje dag så måste dom tänka på hur man ska jobba med att vara mer klimatsmarta och få ner utsläpp av växthusgaser så mycket som möjligt.

Nu har nya siffror presenterats som visar att under 2021 släppte Amazon ut 18 procent mer än vad dom gjorde 2020. Totalt släppte alltså Amazon ut hela 71,54 miljoner ton koldioxid under 2021 för att kunna leverera paket och ta emot gods.

2019 när Amazon började presentera dessa siffror så gjorde man även ett klimatlöfte om att inte bara rapportera men även minska på utsläppen, något som Amazon är långt ifrån att lyckas med. Jämför man 2019 med 2021 så är det en ökning på hela 40 procent av CO2-utsläpp.

2019 lovade dessutom företagets grundare Jeff Bezos att Amazon har som mål att ha noll koldioxutsläpp till 2040, det är en bit kvar tills dom når målet.

Tidigare artikelLogitech och Tencent drar igång ett samarbete
Nästa artikelUSB-effektmätare som nu klarar 240 W

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn