HEM Mobil 14 anledningar att använda skärmskydd

14 anledningar att använda skärmskydd

Att använda skärmskydd på nya moderna telefoner känner många som inte behövs, men det finns goda anledningar att skydda sin dyra telefon.

Att säga att man inte behöver skärmskydd idag med tanke på hur mycket tillverkarna hypar runt att dom använder det bästa glaset, bästa skyddet osv.

Jag ska ärligt talat säga att jag var en av dom som inte trodde att skärmskydd behövdes, men ZAGG har fått mig på andra tankar och kanske lyckas dom även få dig på andra tankar.

Här har ni 14 anledningar att faktiskt använda sig av skärmskydd oavsett hur ny eller gammal telefon du har.

  1. Fysiskt skydd: Ett skärmskydd erbjuder ett första försvarslinje mot repor, skador och andra oavsiktliga stötar, vilket hjälper till att bevara telefonens funktionalitet och estetik.
  2. Kostnadseffektivitet: Med tanke på kostnaden för att reparera en trasig skärm, erbjuder ett skärmskydd en betydligt billigare lösning för att förebygga skador från början.
  3. Högre återförsäljningsvärde: Mobiler med oskadade skärmar har ett högre återförsäljningsvärde, vilket kan vara särskilt viktigt om du planerar att sälja din telefon i framtiden.
  4. Mindre smuts: Skärmskydd minskar uppbyggnaden av fingeravtryck och smuts, vilket håller skärmen renare.
  5. Ökad trygghet: Med ett skärmskydd kan du känna dig tryggare i vardagen, oavsett om du är ute på äventyr eller bara går en promenad i stan.
  6. Långsiktigt miljötänk: Genom att förlänga livslängden på din mobiltelefon, minskar du mängden avfall. En enda mobiltelefon kan ge upphov till betydande avfall, inklusive metaller och andra material som är svåra att återvinna. En enda mobiltelefon kan ge upphov till hela 86 kilo avfall.
  7. Skydd mot förlust av känslig information: Om skärmen går sönder och blir obrukbar kan du riskera att inte kunna komma åt viktig information på din enhet. Regelbundet skärmskydd och säkerhetskopiering minimerar risken för sådana förluster och håller din data säker.
  8. Antibakteriell behandling: Många skärmskydd har en antibakteriell behandling, vilket förhindrar tillväxten av bakterier som till exempel kan orsaka lukt och degraderar skärmskyddet.
  9. Omärkbar: Högkvalititativa skärmskydd i glas känns exakt som orginalglaset och är praktiskt taget osynliga.
  10. Blåljusskydd: Vissa skärmskydd erbjuder skydd mot skadligt blått ljus utan att ge skärmen en gulaktig ton. Blått ljus från skärmen kan orsaka ögontrötthet och hämmar produktionen av melatonin, ett hormon som reglerar sömn. Överexponering av blått ljus, särskilt på kvällen, kan störa dygnsrytmen, leda till svårigheter att somna och påverka vakenheten negativt dagen efter. Det är också möjligt att minska det skadliga blåa ljuset från skärmen via mobilens inställningar eller tredjepartsappar, men det resulterar då i en gulaktig skärmton.
  11. Förbättrad touch-respons: Vissa skärmskydd kan förbättra touch-responsen, vilket ger en bättre användarupplevelse. Detta är särskilt fördelaktigt för dem som ofta spelar spel på sin mobil.
  12. Antireflexbehandling: Skärmskydd med antireflexbehandling minskar reflexer. Detta är särskilt användbart under soliga dagar eller i starkt upplysta rum.
  13. Antibakteriell yta: En del skärmskydd är behandlade med ett antibakteriellt medel som förhindrar bakterietillväxt, vilket kan leda till oönskad lukt eller nedbrytning av skärmskyddet.
  14. Integritetsskydd: Med så kallade ”privacy-skärmskydd” blir det svårare för omgivande personer att se skärmens innehåll. Detta är idealiskt när man exempelvis sitter i kollektivtrafiken och vill läsa konfidentiella jobbmail utan att behöva oroa sig för nyfikna blickar. Det erbjuder en extra nivå av integritet i offentliga sammanhang.

Glas eller plast

Skärmskydd i glas och plast skiljer sig åt när det gäller material, känsla och skyddsnivå. Glas ger en känsla lik den ursprungliga skärmen och en premium känsla än plast. Även om det erbjuder bättre skydd mot stötar, kan det spricka lättare vid kraftig påverkan än skärmskydd i plast.

Plastskärmskydd är tunnare och resistenta mot sprickbildning, men kan repas lättare. De är generellt sett billigare också. Valet mellan dem beror på användarens preferenser och prioriteringar.

Garantier

Skärmskyddets främsta uppgift är att skydda den ursprungliga skärmen, och om skärmskyddet går sönder men den underliggande skärmen förblir oskadad, har skärmskyddet uppfyllt sitt syfte. Det är viktigt att noggrant undersöka vilka garantier som erbjuds för skärmskydd, eftersom de behövs bytas ut efter att ha tagit en stöt.

Trots detta går många runt med spruckna skärmskydd i glas och byter inte ut dem, kanske på grund av okunskap om garantier eller rädsla för extra kostnader. Medan många tillverkare endast erbjuder garantier mot fabrikfel, vilket tvingar användare att köpa nya skärmskydd vid yttre skador, är ZAGG känt för att erbjuda en branschledande livstidsgaranti (begränsad till den mobila enhetens livstid) som ger extra trygghet.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn

Exit mobile version