Vi hör kanske inte särskilt mycket om Yahoo i Sverige och snart kommer dom i Kina göra det ännu mindre då bolaget väljer att lämna landet.

Tror det eller ej så levererar Yahoo vidare på olika sätt men tyvärr inte i Kina längre. Företaget meddelar nu att man väljer att lämna Kina och anledningen till det är för att det har blivit allt för besvärligt med dom juridiska kraven som landet har, den kinesiska myndigheten har alltså inte precis varit samarbetsvilliga enligt Yahoo.

Yahoo säger följande i ett uttalande:

”In recognition of the increasingly challenging business and legal environment in China, Yahoo’s suite of services will no longer be accessible from mainland China as of November 1. Yahoo remains committed to the rights of our users and a free and open internet. We thank our users for their support.”

Yahho är inte ensamma om att ge upp den kinesiska marknaden, tidigare i år så valde Amazon att sluta med sin satsning av e-handel i landet, LinkedIn har också lagts ner i landet samt att Google redan 2010 valde att ta bort sina tjänster där.

Tidigare artikelMicrosoft och Sega har startat ett samarbete
Nästa artikelNintendo blir påverkade av bristen på komponenter

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn