Volkswagengruppen som består av flera bilmärken har nu avslöjat lite hur det ser ut med försäljning av elbilar, det ser bra ut, men det går neråt.

Volkswagengruppen har visat att under årets nio månader så har försäljningen av elbilar sett bra ut, totalt har dom lyckats leverade hela 531 500 elbilar, jämför man detta med 2022 så är det en ökning med hela 45 procent.

Elbilar generellt har ökat i Europa och i USA, i USA ökade försäljningen med 74 procent medan europa hamna på 61 procent.

Men dock har Volkswagen märkt att försäljningen av elbilar inte går i samma takt längre, det har minskat och ser ut att minska framöver också, efterfrågan är helt enkelt inte lika stor. Deras mest sålda modell mellan januari och september i år är inte helt oväntat ID.4 och ID.5, av dessa två sålde man totalt 162 100 bilar.

Efter dessa hittar vi ID.3 med sina 90 500 bilar och sedan kommer Audi Q4 e-tron på 77 900 bilar. Skoda finns med på listan med Enyaq IV med 54 400 bilar. Imponerande siffror men vi får se om trenden med elbilar håller i sig även framöver eller om detta bara är en slags fas.

Källavia.tt.se
Tidigare artikelLenovo Legion Go har släppts i Sverige
Nästa artikelRenault Megane E-Tech har blivit billgare

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn