Antingen är det bara jag eller så är förväntningarna inför Sony eventet enorma, men vad är det som gör det så spännande?

Sony är nu äntligen nära med att visa upp fjärde generationen Playstation, något som många sett fram emot och frågat sig hur länge vi skulle få vänta. Nintendo var som sagt först ut (igen) när det gäller att släppa en ny konsol, men Sony vill inte vara allt för långt efter och visar ungefär ett år efter Nintendo sitt svar på nästa generation.

playstation-nextgen

Sony har utan tvekan lyckats med Playstation-serien då man lyckades sälja första Playstation i 102 miljoner ex, Playstation 2 i 153 miljoner ex och tredje generationen tyvärr hittills med endast 70 miljoner sålda ex. Frågan är då om fjärde generationen kan få dessa siffror att öka igen eller kommer det bli en ännu större besvikelse mot tredje generationen?

Blev Playstation 3 en flopp i jämförelse med två tidigare konsoler…

Enligt mig så handlar inte nya konsoler helt om hårdvaran utan det gäller att få till marknadsföringen samt hela konceptet på rätt sätt med bland annat handkontrollen som är i stort sett 70% av konsolen. Designen på konsolen styr nog inte lika mycket som själva upplevelsen samt hur många spel som egentligen släpps till konsolen. Kommer vi fortsätta se blu-ray spelaren? Det kommer vi nog garanterat göra då just blu-ray skivor fortfarande har en massa plats ledigt för spel, film och dylikt då blu-ray bara börjat visa sig på marknaden.

ps4-controller-2-2013

Ett bra exempel är nu Wii U som funnits på marknaden i snart tre månader och ännu har vi inte fått se allt för många spel till konsolen vilket gör den helt meningslös utan spel. Som många utvecklar påpekat flera gånger till oss, mycket är på gång men det räcker inte alltid att ”det är på gång” utan man vill ha spelen färdiga redan vid lanseringen då vi förmodar att utvecklarna garanterat vet om dessa konsoler tidigare än oss konsumenter.

Syftet med konsol utan spel?

Sony kanske tänker annorlunda men jag är skeptisk och tror även här att det kommer brista när det gäller spel till just PS4, visst kommer det säkerligen vara möjligt att spela PS3 spel men vad är då syftet med en ny konsol?

wii-xbox-ps3

En annan punkt som det både ryktats om och diskuterats är att kommande konsoler kommer bli tvungna till att ständigt vara uppkopplade över Internet samt att spelen kommer bli bundna till konsolen vilket betyder att man inte kommer kunna sälja eller köpa begagnade spel, något som fått stor uppmärksamhet. Jag tycker detta är en bra lösning och kanske kan de vara en lösning till piratkopieringen.

Kan vi skydda oss mot piratkopiering?

Att man ständigt måste vara uppkopplad är nästan en självklarhet då säkerligen både Sony och Microsoft har tittat över hur många av deras konsoler som egentligen ständigt är uppkopplade och jag känner inte många som INTE är det. Men som vanligt finns det lagar och regler som måste följas innan något sådant får träda i kraft.

Tidigare artikelNyhet: HTC one lanserad
Nästa artikelNyhet: iOS 6.1.2 är nu släppt

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn