Western Digital satsar allt mera på sin WD_BLACK serie som fokuserar på gaming och så även med SN750SE, imponerande hårdvara.

SN750SE är rent av en uppföljare till SN750 där båda bygger på samma hårdvara men det finns några mindre skillnader. WD gör det dom gör bäst och det är lagring, på SN750SE hittar vi deras egna kontroller som dom tagit fram tillsammans med Sandisk 256Gbit 64L 3d-NAND, det finns mindre förbättringar mot generationen innan och prestandamässigt inga större skillnader.

Det som dock är nytt med SN750SE mot tidigare SN750 är att vi har en ny firmware, helt ny mjukvara samt en ny design, så utåt sätt så är det mycket nytt.

WD gör vad dom kan för att ta fram sina produkter riktat mot gaming, men det är inte alltid så lätt. SN750SE har till exempel något som kallas för ”Game Mode” och detta kan man endast dra igång om man installerar mjukvaran till SSD som WD kallar för SSD Dashboard. En vanlig SSD brukar gå ner någon slags viloläge för att spara på ström, när det väl är dags så måste den ”vakna” vilket i sin tur kan leda till fördröjning, inom gamingvärlden ”latens”.

WD_BLACK SN750SE

Har man Game Mode aktiverat så finns det inget ”vakna upp-stadie” och därmed ingen latens, allt går igång direkt, men enligt våra tester så var det ingen större skillnader, gissningsvis så skulle det kunna handla om att latens är lägre, men det är såpass lite så man ej märker det. SSD är snabba som dom är så kan vara svårt att döma om det är låg eller hög latens.

När vi gjort våra olika prestandatester i bland annat Robocopy och IOMeter så är resultatet helt klart godkänt och man ser genast att den nya firmware som WD implementerat gör sitt, fastän samma hårdvara som innan.

SN750SE är långt ifrån en dålig SSD, prisvärt då den funnits ett tag nu, men håller prestandamässigt såpass bra så jag tror många hade varit nöjda. Har man dock väldigt höga krav på hastighet och prestandan så finns det andra alternativ, tyvärr dyrare. Man kan få 1TB SN750SE för strax över 1000-lappen vilket är absolut prisvärt idag.

WD_BLACK SN750SE

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
8
Mjukvara
7
Prestanda
8
Pris
10
Tidigare artikelRecension: Hextech Mayhem
Nästa artikelHello Neighbor 2 dröjer nu till 2022
test-wd_black-sn750seWD_BLACK SN750SE är kanske inte värd att kallas en uppföljare men helt klart en SSD värt att satsa på med tanke på sin låga prislapp och prestandan som den faktiskt levererar.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn