TeknikHype har fått testa spelet Super Little Acorns 3D Turbo till Nintendo 3DS.

Super Little Acorns 3D Turbo må ha ett långt och klurigt namn, men spelet i sig är det bara att hoppa in i direkt. Här är ett spel med en enkel idé och som passar alla åldrar.

Spelet går ut på att hjälpa ekorren Mr Nibbles att samla ihop en årsförbrukning av ekollon (något jag i första anblick trodde var huvuden till legogubbar) till familjen, då alla ekollon blivit stulna.

Allt börjar enkelt, en lätt bana där Mr Nibbles ska samla ihop ett litet antal ekollon. Men sedan händer mer saker och nya funktioner låses upp, från att i början bara kunna hoppa och springa runt kan man senare svinga i rep, hoppa från hyllor som ramlar ner under en, bli beskjuten, bli turbosnabb och få ninjakrafter. På vissa banor är det inte bara ekollon som ska samlas in, det gäller även att rädda ekorrbebisar. Och det gäller att vara snabb – för allt går på tid! Banorna är korta, vilket gör att det inte spelar så stor roll om man misslyckas eftersom det bara är att göra om. Och även då man klarar det, så finns kanske suget att maxa poängen och det blir inget oöverstigligt hinder då banorna är så pass korta som de är. En rolig bonus är att man eftersom låser upp kläder eller accessoarer för att få ett mer personligt utseende på Mr Nibbles.

Allt som allt så har Super Little Acorns 3D Turbo 90 banor som delas upp i 60 olika steg utspritt på fyra årstider. Standardfienderna får man bort genom att hoppa på deras huvud, medan andra kräver speciella krafter för att man inte ska skadas av att hoppa på dom. Sedan finns det nivåbossar, som kräver lite annan teknik.

superlittleacornsBra

Omdöme

Super Little Acorns 3D Turbo är ett spel som passar alla i familjen, det går snabbt att sätta sig in i, och är riktigt snyggt. Grafiken är tydlig, skarp och gullig. Jag upplever att det flyter på bra men att Mr Nibbles är lite seg i vändningarna ibland vilket är lite frustrerande. Spelet är från 3 års ålder, och kostar 50 kronor i eShop. Det priset är helt klart värt, så TeknikHype ger spelet ett Bra i betyg.

Tidigare artikelNyhet: Xbox One spel på PC under E3
Nästa artikelRykte: Läcka från Intel visar på uppdaterad Haswell CPU

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn