Steelseries Arctis 9X är perfekta headsetet för Xbox användarna och det Steelseries gjort är tagit det bästa dom har till just Xbox.

Fastän att jag spelar för det mesta på PC så är jag alltid nyfiken på att testa på headset som är specifikt anpassade för en konsol och min första fråga då är, varför?

När Steelseries Arctis 9X anlände till redaktionen så var detta ett headset som jag bara var tvungen att prova på direkt och se om det är lika enkelt att använda Arctis 9X som att bara starta upp sin Xbox One konsol. Enligt Steelseries så krävs det alltså ingen kabel, ingen dongel utan allt går trådlöst och synkas direkt med Xbox One utan problem.

Första gången måste man parkoppla headsetet med sitt Xbox One men det görs extremt lätt och främst för att både Steelseries och Microsoft har tänkt på minsta detalj för att göra detta smärtfritt. När det väl har parkopplats är det bara att köra och precis som alla andra headset från Arctis-serien så är Arctis 9X byggt i hög kvalitet samt har en hög komfort. Just komforten har varit något som jag alltid tyckt om hos Steelseries och deras headset. Ljudkvalitén är lika bra som i Arctis-serien tidigare flaggskepp men även denna gången så är det just basen som blir lidande och samma problem har varit hos Steelseries tidigare headset också.

Fastän att handkontrollen hos Xbox One idag har ett uttag för just hörlurar så är det något annorlunda och bekvämare att ha ett par helt trådlös headset istället och det är något som jag blivit allt mer beroende utav att använda mig av just trådlöst headset. Konstigt nog så skickar inte Steelseries med 3.5 mm kabel om man skulle behöva använda kabel, man får helt enkelt köpa en egen. Det ända man måste tänka på när det är trådlöst är batteritiden samt att ladda sitt headset, Steelseries säger att Arctis 9X ska ha ungefär 20 timmar batteritid och jag skulle säga att det är där ungefär som jag också hamnade på. Jag kunde använda detta headset en hel vecka med 4-5 timmars speltid nästan varje dag innan det var dags att ladda Arctis 9X igen.

Ett stort plus med Steelseries Arctis 9X som jag till en början inte förstod syftet med var att detta headset även har stöd för bluetooth vilket gör att man kan ha sin telefon parkopplad med headsetet samtidigt som konsolen och skulle det ringa eller man får någon notis så har man detta i headsetet samtidigt som man spelar, en funktion som varit väldigt användbar och nu saknar jag det hos mina andra headset.

Steelseries Arctis 9X är inte endast till Xbox utan går att använda lika bra till PC men det är just Xbox som det är fokus på denna gången och det är där jag valt att lägga fokus på att testa headsetet mot.

Men allting är inte problemfritt då jag av någon anledning kunde då och då höra att ljudet var nån millisekunder efter och att det ibland laggade till, det krävdes heller inte mycket för att signalen mellan headsetet och konsolen skulle brytas. När jag började testa att ha konsolen lite mer ”öppet” och har en mer ”öppen” yta mellan headset och konsolen så fungerade felfritt under en längre period, men jag tycker inte att man ska behöva tänka på hur man placerar sin konsol eller i vilket rum man sitter, det ska enligt mig bara fungera speciellt om man sitter i samma rum.

Det andra som är ett stort minus tyvärr är priset, priset kommer nog skrämma iväg många då priset för Steelseries Arctis 9X ligger på 1 999 kronor vilket är mycket med tanke på att detta headset har störst fokus att fungera till Xbox. Tycker man det är lite för högt pris men ändå ute efter ett headset som håller måttet och kan ses som en liten investering är Steelseries Arctis 9X helt klart valet.

[wp-review id=”37435″]

Tidigare artikelRecension: Age of Wonders: Planetfall
Nästa artikelPhilips presenterar nya spelskärmar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn