Teknikhype har fått testa ett S-Viewskal till Note 3 från mytrendyphone.se, och vad tycker vi egentligen?

Samsung Galaxy Note 3 levereras utan ett S-Viewskal. S-Viewskal, eller fodral, eller flip covers – vad än det heter, innebär en del nya funktioner till telefonen. Men ett sådant skal innebär också mer tyngd i telefonen, och ett lite bökigt moment med ett lock som ska flippas upp. Är det värt att köpa ett skal som detta?

Att köpa skal till en mobiltelefon kan kännas som en hel djungel, och det är svårt att veta om kvaliten verkligen håller måttet. Vid första anblick då jag packade upp detta skal så blev jag direkt glatt överraskad. Skalet har en riktigt bra yta, och det är väl utformat för att följsamt smita åt kring mobiltelefonen och pennan.

note3.Sview.Skal8

Design

Detta fodral är ett så kallat flip cover, ett skal med både fram- och baksida. Framsidan sitter samman med baksidan på vänster sida, och blir som ett lock. Det känns som ett riktigt bra material som känns som skinn. Sömmarna är sydda med riktiga stygn – och inte bara formpressad plast med låtsasstygn som på originalbaksidan. Det är utstansat för högtalaren där man håller örat vid samtal, och på insidan av locket, nedtill vid knappen, är det en liten försänkning så att knappen inte blir intryckt av skalets lock. Nedtill på framsidan är det instansat Galaxy Note 3, vilket ger lite mer exklusiv känsla tycker jag. På baksidan är det stansat Samsung. Det är väldigt positivt att skalet sitter så bra på mobilen. Ingen glipa någonstans, och inga svårigheter att sätta i laddaren. Det är inte heller nåt problem att få ut pennan, då det är en bra öppning. På insidan av skalet, finns en NFC-antenn för att det ska fungera bra trots en lite tjockare baksida.

note3.Sview.Skal2

Montering

Att montera var verkligen enkelt. Bara plocka bort baksidan på mobiltelefonen och sedan trycka det detta. Det klickade på plats direkt. Med skalet på plats så får man göra val som hör till S-view och dess funktioner. Det var att välja vilken färg man önskar ha i rutan. Och bland inställningar kan man även lägga till väder, samt stegräknare om så önskas.

Funktioner

Viktigt med sådana här skal är att själva framsidan, locket, faller tillbaka även om det böjts bakåt. Och det gör detta. Inte direkt om det varit böjt helt på baksidan, men sakta föll locket ner på plats och höll sig så. Vid längre tids användande med locket vikt mot baksidan, så får man lägga mobilen på sin framsida en stund, men sedan hålls locket fast. Det går att använda locket som stöd genom att vika det bakåt och, men inte om underlaget är för glatt.

note3.Sview.Skal4

En nackdel med ett så kallat flip cover, är att locket tenderar att vara i vägen vid fotografering. Då det böjs bakåt helt så täcker S-View-rutan kameralinsen. Men det går att hålla upp locket med fingrarna då man tar kort, eller helt enkelt greppa mobilen i vänster hand med tummen runt locket, och fota så. Vill man, så går det att fotografera med locket på genom att välja kamera i S-Viewfönstret. Dessa bilder hamnar i en egen mapp sedan på mobilen.

note3.Sview.Skal5

En bra sak är att det på sidan är märkt med plus- och minus så att man vet var volymknapparna finns. Tyvärr, och det har ju inte med skalet att göra, så fungerar det inte att höja eller sänka volymen i exempelvis Spotify. Då behöver man lyfta locket på skalet och trycka på volymkontrollen för att få det fungera.

Ytterligare en bra sak är att då det ringer behöver man inte flippa upp locket på skalet. Det går att svara på samtalet i S-View-fönstret, och det är utstansat en öppning med samma form som högtalaren under, där man håller örat.

note3.Sview.Skal7

S-view

Det är svårt att skriva om ett skal som ger nya funktioner utan att nämna dessa. Jag tycker att detta skal och dessa nya funktioner ger en extra dimension av Note 3. I S-View-fönstret finns möjligheten att se datum, tid, inkommande samtal, missade samtal, SMS, batteristatus, samt få tillgång till musikspelaren utan att behöva öppna fodralet. Man kan även ställa in så att man får temperatur samt se hur många steg man gått den dagen. Det går även att ta fotografier utan att öppna locket, som jag skrev ovan. Jag tycker också det är smart att det går att stänga av larm genom att öppna på locket då larmet ringer. Då slipper man lyfta upp mobiltelefonen när larmet ringer på morgonen, och dra av larmet med fingret.

note3.Sview.Skal3battre

Omdöme

En summering av detta skal är att det är ett väldigt välgjort skal som sitter perfekt på mobilen. Nackdelar med skalet är väl om locket är i vägen vid fotografering, eller att locket måste öppnas vid volymändringar i Spotify. Och telefonen blir lite tyngre, men det vande jag mig snabbt vid. Men skalet ser exklusivt ut med sina sömmar, och även med de instansade Galaxy Note 3 och Samsung. Det ger en extra dimension i funktionerna med ett S-View-skal och det är väl därför det går att förlåta ett pris på minst 400 kronor. Jag tycker i alla fall att det är värt varenda krona då det nästan bara är positiva egenskaper det innebär. För inte att förglömma, det ger ju ett bra skydd också till mobiltelefonen på så väl fram- och baksida. Med allt detta positiva ger Teknikhype skalet ett Bättre.

Modellens fulla betäckning är EF-CN900BBEGWW. Skalet finns i flera olika varianter, som exempelvis blå, indigo, orange, beige eller rosa som du kan hitta på mytrendyphone.se. Om du är sugen på att köpa just ett sådant Teknikhype har testat,  så kan du hitta det här.

Tidigare artikelVideoCast: TekniCast #48
Nästa artikelNyhet: Baldur’s Gate II nu även till iPad

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn