[av_image src=’https://www.teknikhype.se/wp-content/uploads/2017/02/Razer-ornata-1.jpg’ attachment=’24968′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Mekaniska tangentbord blir allt vanligare, men problemet är oljudet dem för också, men Razer ser ut att ha löst detta utan att tappa känslan för det mekaniska knapptrycket.

Vi har nog alla varit med om med mekaniska tangentbord att någon i en omgivning klagat på hur högljudda dem är och speciellt om man skriver mycket. Razer är redan kända för sina mekaniska brytare och tyvärr är dem inte allt för tysta, fram tills nu!

Razer Ornata blir deras första tangentbord med hybridswitchar som Razer kallar för ”mecha-membrane” och är en kombination av membran och mekaniska där man fått ut membranens tysthet men behåller responsen samt känslan från det mekaniska.

Och visst märker man skillnad redan innan man kopplat in tangentbordet och börjat använda det, redan när man börjar känna på tangentbordet när man packat upp det så är det just ljudet som märks av samt känslan av varje knapptryck är annorlunda men till det positiva och har kvar den mekaniska känslan som vi helst av allt inte vill bli av med.

Ska vi gå in lite mer i detalj om hur känslan är så skulle vi säga att det är som en kombination av blåa-switchar tillsammans med membran, det är något man själv måste uppleva och få en känsla för, anledningen till detta är att vissa på redaktionen inte alls tyckte om den nya känslan medan andra inte kunde vara utan Ornata nu.

En annan nyhet med Ornata är att det även är första tangentbordet från Razer som kommer med handledsskydd som är något vi inte riktigt har saknat men denna gången också något som vi uppskattar. Handledsskyddet sitter fast med magneter så man kan enkelt välja bort det om man tycker den är i vägen eller villa rengöra, men vi skulle rekommendera er att ge det en chans.

Det märks väl att Razer har dragit nytta av erfarenheten dem under de senaste åren för att skapa ett tangentbord anpassat både för gaming men även för andra användare såsom vi som skriver mycket om dagarna. Visst ger Ornata fortfarande ifrån sig ett ljud vid varje knapptryckning men långt ifrån som deras andra mekaniska tangentbord vilket nästan är omöjligt att stå emot under en längre period.

Omdöme

Razer Ornata Chroma är ett tangentbord som vi tror många väntat på speciellt gamers som är ute efter ett ”tystare” mekaniskt tangentbord men som har samma respons, Ornata är nog bara början och vi kommer nog få se betydligt fler lösningar med ”mecha-membrane” och att andra tillverkare kommer eller redan jobbar på liknande lösningar.

[wp-review id=”24606″]
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’24969,24967,24966,24965,24964,24963′ style=’big_thumb’ preview_size=’no scaling’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_comments_list]

Tidigare artikelValve jobbar på tre VR-spel
Nästa artikelRecension: Nioh

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn