Razer fortsätter att komma med nya tangentbord och bevisar att även en liten detalj kan göra stor skillnad.

Vi har använt oss av Blackwidow Chroma tidigare men denna gången är det dags att ge Blackwidow X Chroma som har samma brytare men en lite annorlunda design som är mer avskalad och man har i stort sett tagit bort hela övre delen, ramen som annars skyddar tangenterna men även duktigt på att samla in damm och annan smuts mellan tangenterna.

Istället har man monterat brytarna och tangenterna direkt på bottenplattan som är i metall och gör att de bli mer synliga och får en betydligt annorlunda design i jämförelse med andra tangentbord från Razer.

blackwidows-x-img02

Chroma som är Razers benämning till att säga att varje tangent har sin RBG-belysning och kan ställas in individuellt precis som man vill via mjukvaran Synapse 2.0. Det är även i mjukvaran som man ställer in sina makroknappar om man är ute efter det och ett stort plus med mjukvaran är att man i sitt konto på Razer kan spara alla sina inställningar i ”molnet” och kan ta med dessa vart som helst.

I Synapse 2.0 kan man även ladda hem andras lösningar när det kommer till belysningen om man vill det ska lysa, blinka eller vill att ens Blackwidow X Chroma ska göra mer än bara lysa en färg.

blackwidows-x-img04

Brytarna som används är inte helt oväntat Razers egna switchar, Razer Mechanical Switch Green som ger ifrån sig ett väldigt högt ljud och sitter man och i till exempel TS, Skype eller liknande när man spelar med en känslig mikrofon så får man tyvärr hitta en lösning att ”filtrera” bort ljudet från brytarna, men skriver man mycket så tyckte vi om detta ljud och känslan från brytarna. Brytarna är snabba och detta genom att Razer valt att ha aktiveringspunkten högre upp och tar liten stund att vänja sig vid.

Ett minus som Blackwidow X Chroma får direkt är att Razer valt att ta bort USB samt ljudhubben på sidan av tangentbordet, portar som annars var smidiga att koppla in headset samt mus.

blackwidows-x-img01

Det finns heller inga makroknappar, alltså inga extra knappar vilket är en smaksak och beror på vad man är ute efter och vad man använder ,men vi tycker det är betydligt bättre utan dessa knappar.

F-funktionen finns där man kan justera volym, byta spår, pausa musiken eller justera styrkan på tangenterna belysning.

blackwidows-x-img06

Men den stora frågan då, är Blackwidow X Chroma värd dom extra hundralapparna som de kostar i jämförelse med Blackwidow Chroma som har samma brytare och har en USB/ljud-hubb på sidan men dock ingen plastram runt om och en lite annorlunda design?

Omdöme

Enligt oss Nej, vi skulle hellre vilja se att Blackwidow X Chroma är billigare än Blackwidow Chroma eftersom man egentligen får mindre tangentbord men med samma känsla, Blackwidow X Chroma är långt ifrån ett dåligt tangentbord men är i dagsläget ett tangentbord som känns lite onödig och vi hade hoppats på att den hade varit lite billigare.

 

Tidigare artikelNyhet: Apple gör undantag för BankID
Nästa artikelZuckerberg litar inte på sin Macbook

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn