Tangentbord som är vattentåligt är nästan ett måste känns det som och dags att se om Razer har lyckats göra detta av sitt mest populära tangentbord BlackWidow.

Att det har tagit så lång tid att få vattentåligt tangentbord tills nu är enligt mig ganska konstigt, men nu har det kommit och äntligen så slipper vi tänka eller oroa oss över att spilla något på tangentbordet. Dock kan det fortfarande bli väldigt kladdigt, såpass kladdigt att tangenterna inte är användbara, så det gäller fortfarande att vara försiktig.

Razer har gjort ett av sina bästa tangentbord BlackWidow vattentåligt där namnet är BlackWidow Ultimate istället. Hela tangentbordet eller egentligen switcharna på tangentbordet är IP54-certifierade vilket betyder att tangentbordet är damm- och vattentåligt. Något som är väldigt viktigt att komma ihåg är att tangentbordet är vattentåligt och alltså inte vattentät vilket är en stor skillnad.

För att det ska vara vattentät och man ska kunna sänka ner produkten i vatten krävs IP68-certifiering men inte ens då finns det garantier på att produkten klarar sig, det handlar oftast då om en kortare stund och inget man till exempel kan dyka med.

Razer BlackWidow Ultimate är kort och gott skyddat mot damm samt att det är vattentåligt om man nu skulle spilla något på tangentbordet, något som vi självklart testade och vi snålade inte med vattnet när vi väl testade detta. Vi i stort sett nästan dränkte hela tangentbordet i vatten för att se om den verkligen klarar av detta, när vi väl hade tangentbordet täckt av vatten så använder vi tangentbordet utan några som helst problem, ärligt talat så tänkte man inte särskilt mycket på att vattnet var där förutom när allt började rinna av tangentbordet.

Vi valde även att testa att spilla juice samt läsk, produkter som har socker i sig som vi vet blir kladdigt och visst blev det kladdigt, men här kommer fördelen med ett vattentåligt tangentbord. Fastän det var kladdigt kunde vi plocka loss alla tangenter för att sen spola rent hela tangentbordet och vi hade ett rent och fräsch tangentbord igen fastän att olyckan har varit framme.

Exakt hur känsliga andra tangentbord är som inte är IP54-klassade vet vi inte och heller inget vi valde att testa denna gången, men med tanke på att switcharna i BlackWidow Ultimate fått extra skydd så finns det anledning till varför just detta tangentbord klarar av just vatten samt damm.

Men även om man inte väljer att dränka sitt tangentbord så var första frågan vi ställde oss om känslan för switcharna är lika bra i BlackWidow Ultimate som i vanliga BlackWidow och som vanligt så vet Razer redan om att detta är något som deras kunder kommer att både fråga sig samt kräva. Skillnaden är minimal och med minimal så menar jag i stort sett ingenting. Kanske kan det vara för att jag vet att tangentbordet är vattentåligt som jag vet att switcharna har lite extra ”skydd”, men skulle man ställa dessa två tangentbordet bredvid varandra för att sedan avgöra vilket som är vilket så skulle det vara väldigt svårt att avgöra, stort plus enligt mig.

Razer BlackWidow Ultimate är tangentbordet som vi inte vill ha extra utan vill ska ersätta BlackWidow, vi vill se betydligt fler tangentbord vara vattentåliga främst med tanke på olyckor som kan vara fram lite då och då, att investera i att köpa ett dyrare tangentbord för att inte behöva oroa sig för att det ska gå sönder på grund av vätska är detta perfekt.

Jag får känslan av att BlackWidow Ultimate är bara början när det kommer till vattentåliga tangentbord från Razer och att dom hittat ett bra och ganska billigt sätt att få sina tangentbord lite mer tåliga, speciellt mot vätska. Det som dock vi tycker är lite konstigt är att BlackWidow Ultimate inte kommer med Chroma-ljus samt att BlackWidow Ultimate är det billigaste tangentbordet i BlackWidow-serien vilket också är konstigt, men kanske har Razer börjat komma med att ta fram billigare tangentbord med funktioner som är ett måste för många.

[wp-review id=”30452″]

Tidigare artikelMicrosoft visar upp Surface Go
Nästa artikelSamsung utrustas nästa Galaxy med fem kameror

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn