OnePlus har tillslut släppt en telefon för under 5000 kronor, men detta är inte en telefon för alla, men väldigt många.

Oneplus har senaste tiden med sina flaggskepp ta emot en del kritik för att telefonerna blir allt dyrare, något som vi som följt med Oneplus från början inte är vana vid.

I början var Oneplus tillverkaren som på något sätt lyckades imponera med sin hårdvara och funktioner till ett lågt pris, senaste tiden har dom fortfarande imponerat med sin hårdvara men tyvärr så har priset påverkats av detta.

Men istället för att Oneplus ska kämpa med att få ner priset på sina redan imponerande flaggskepp så har dom släppt en helt ny serie som dom kallar för Nord och nu har första telefonen presenterats.OnePlus Nord

OnePlus Nord är en telefon med skärm på 6,44 tum som kommer med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz som nästan är ett måste idag och att Oneplus lyckas få in denna skärmen i en betydligt billigare telefon än många andra imponerar. Dock får man nöja sig med att det är 1080p-upplösning vilket inte stör mig på något sätt, jag tar hellre 90 Hz än högre upplösning. Dock har skärmen stöd för HDR som inte är lika stort måste men helt klart ett plus.

Skärmen i OnePlus Nord är lika imponerande som deras andra telefoner, Oneplus fortsätter att visa hur en skärm ska vara och denna gången även till ett lägre pris.

Batteriet i OnePlus Nord ligger på 4 110 mAh vilket inte är mycket mindre än hos Oneplus 8 och med tanke på lägre upplösning på skärmen och ”bara” 90 Hz så är batteriet över godkänt, jag hade aldrig nånsin problem med att batteriet inte skulle hålla en hel dag och då även under tyngre förhållanden såsom mail, Spotify, flertalet samtal, surfa, sociala medier, fotografering samt lite spelande och för att inte glömma så var mina OnePlus Buds ständigt kopplade mot telefonen.

Men även om batteriet skulle tömmas så följer Oneplus Warp-charger med så det går riktigt snabbt att ladda telefonen, det jag saknar dock och alltid kommer gör är möjligheten till trådlös laddning som inte finns med OnePlus Nord, det är endast kabel som gäller denna gången.

OnePlus NordDet händer nog aldrig att man köper en budget eller billigare telefon för att få ett bra kamerasystem att jobba med, OnePlus Nord kommer med tre sensorer där huvudkameran påminner mycket om kameran i Oneplus 8 och detta till det positiva. Där det dock brister är OnePlus Nord vidvinkel kamera som är riktigt dålig, detta är en kamera som missar detaljer helt och skärpa samt vitbalans ballar ur helt. Den sista sensorn är en makro-kamera som enligt mig är helt meningslös och så även i detta fallet, här har vi en sensor som vi får nöja oss med två megapixlar och ni kan då tänka er kvalitén på dessa bilder.

Om Oneplus nu väljer att ha kameror i Nord-serien så kan dom gott och väl nöja sig med huvudkamerna som gör ett bra jobb och med lite mjukvaruuppdateringar skulle fixa även makro-fotografering utmärkt.

Vad jag alltid har tyckt om med Oneplus sedan några år tillbaka är helt klart deras mjukvara, hur deras OxygenOS verkligen visar vad Android går för och vi får ett ”rent” och snabbt operativsystem som gör jobbet kanon, inga som helt synpunkter där jag inte kan sluta fascineras över hur snabb telefonen är, tack vare Snapdragon 765G som inte bara ger hög prestanda men även stöd för 5G framöver så är det kombinerat med OxygenOS det bästa man kan få i denna prisklassen när det gäller snabbhet.

Oneplus är nog dom som är mest generösa när det kommer till RAM och så även med OnePlus Nord, vår telefon som vi testade hade 12 GB i RAM men det finns även en 8 GB variant som jag tror kommer räcka för dom flesta och det får även priset att hålla sig under 5000 kronor strecket.

OnePlus Nord

OnePlus Nord är en stor favorit hos mig personligen, problemet är att det är fortfarande många som inte känner till OnePlus i Sverige, många är osäkra och vågar kanske inte spendera ungefär 5 000 kronor på en telefon dom aldrig hört talas om. När jag ser och hör vänner eller bekanta faktiskt äga en Oneplus blir jag extremt förvånad men glad, jag vill och hoppas verkligen att Oneplus får en chans på riktigt i Sverige för här har vi telefoner med enormt potential och en tillverkare som verkligen bryr sig om sina användare, dom säger inte bara att dom bryr sig, dom visar det genom att släppa och uppdatera sin produkter efter användarnas önskemål.

 

i samarbete med PriceRunner

 

RECENSION ÖVERBLICK
Skärm
8
Hårdvara
7
Mjukvara
9
Pris
7
Tidigare artikelGotham Knights har presenterats men saknar Batman
Nästa artikelRazer Raptor börjar säljas i Sverige
test-oneplus-nordOnePlus Nord är helt klart en prisvärd telefon, men samtidigt är det kanske inte en telefon för alla. Har man krav på till exempel kamera så finns det andra alternativ, men vill man ha en snabb och framtidssäker telefon med 5G så är OnePlus Nord helt klart det rätta valet.

1 kommentar

  1. Har en Nord och är inte nöjd. Väldigt buggig mjukvara med appar som tappar uppkopplingen ganska ofta. Märks väldigt tydligt i Google now och maps där telefonen ofta påstår jag är offline fast andra appar är uppkopplade. Riktigt dåligt. Skärmen är snygg men lider faktiskt av dålig respons då feltryck och tryck inte registrerats av teleoen.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn