OnePlus lyckas göra det som många andra inte gör, skapa en telefon som verkligen visar snabbheten i en telefon på flera sätt skärm, mjukvara och mycket mer.

OnePlus har nu släppt sina första telefoner för 2020 och precis som förra året så imponerar dom men detta gången lite mer, lite bättre och funktioner som vi väntat på så långe.

När jag väl fått mitt konto installerat, telefonen uppdaterad och egentligen inte gjort några som helst inställningar eller anpassningar så märker jag hur snabb telefonen är, då menar jag riktigt snabb.

Vi har en skärm på 6,78 tum vilket på papper kan låta väldigt stort med tanke på att det nästan är 7 tum, men OnePlus har fått fram en design på telefonen som gör den bekväm att hålla i med den stora skärmen men kan lite då och då vara svår att navigera övre delen av skärmen. Men det är inte storleken som imponerar hos 8 Pro, här handlar det allt om snabbhet.

Vi har en skärm på hela 120 Hz att dra nytta av och det märks, det märks väldigt tydligt att här har vi en snabb och detaljrik skärm. Upplösningen på 1440 x 3168 är mer än tillräckligt för många men inte nog med det så är det även en HDR10+ skärm. Men det som skärmen gör bäst är helt klart uppdateringsfrekvensen på 120 Hz som väldigt tydligt märkt av från start. Man behöver inte vara orolig för att inte kunna använda sig av 120 Hz i QHD+då allt går att maxa vilket andra telefoner har begränsat till en viss del.

Men förutom en helt magisk skärm och enligt mig helt klart den bästa skärmen på marknaden just nu så har OnePlus inte slutat där utan imponerar på ännu flera steg.

Under skalet hittar vi Snapdragon 865 vilket inte kommer som en överraskning att OnePlus väljer den senaste och snabbaste hårdvaran. Men vad detta även betyder är att alla telefoner i OnePlus 8-serien kommer ha stöd för 5G vilket nästan känns som ett måste för alla telefoner 2020, detta är dock inget vi kunnat testa då vi inte har tillgång till 5G i nuläget.

Förutom att vi har stöd för 5G så kommer 8 Pro även ha stöd för Wi-Fi 6 som i nuläget inte fått fart på riktigt men som gör telefonen mer framtidssäker och vi kommer inte bara kunna dra nytta av snabb trådlös uppkoppling utan även kunna dela upp till fler enheter med snabbare uppkoppling till alla. Egentligen bara fördelar med Wi-Fi 6, nu ska vi bara få se fler och mer prisvärda routrar med den nya standarden.

En annan stor nyhet dock som många väntat och längtat efter är att OnePlus 8 Pro (äntligen) kommer med stöd för trådlös laddning. OnePlus har tidigare sagt att det dröjt med trådlös laddning för att det är så värmeutveckling och jag kan inte säga att dom gjort nånting bättre här, men trådlös laddning finns det. Dock så kommer 8 Pro ha stöd för snabb trådlös laddning på 30W vilket gör det möjligt att ladda telefonen till 50 procent på endast 30 minuter, dock går detta endast med OnePlus egna trådlösa laddare Warp Charge 30 Wireless och då får man räkna med en laddare som har inbyggd fläkt samt en telefon som kommer bli varm, inte glödhet men varm.

Det går även att ladda snabbare med kabel som då kan ladda 50 procent av batteriet på endast 23 minuter, ingen stor skillnad men det är möjligt och jag kan säga att snabbladdning kan ha sina fördelar med batteritiden som 8 Pro erbjuder är ändå mer än ok.

OnePlus 8 Pro

En hel dag, med skärmen på högsta ljusstyrka, högsta upplösning, 120 Hz och en massa notiser, mail, sociala medier och några fåtal fotograferingar med telefonen och jag hade strax över 30 procent slutet på dagen och min användning var snarlik varje dag och jag fick egentligen aldrig slut på batteri. Sen att ha möjligheten till snabbladdning gör att jag kunde ladda upp batteriet till över 50 procent på kort tid, var aldrig orolig att batteriet på 4 519 mAh skulle ställa till det för mig.

OnePlus har aldrig enligt mig riktigt varit dom bästa eller allt för jätte bra när det kommer till sina kameror. Men även denna gången har kamerorna fått sig et lyft, huvudkameran på 40 megapixlar gör ett bra jobb, inte bäst på marknaden men helt klart bättre än många andra telefoner. OnePlus har aldrig riktigt fokuserat på att vara bäst med sina kameror men vill fortfarande erbjuda något snäppet över budget vilket dom även gör med 8 Pro. Något som OnePlus fokuserat på senaste tiden med sina kameror är att fotografera i mörker. Visst har 8 Pro fått en förbättring när det gäller att fotografera i total mörker men jag ställer mig samtidigt frågan hur ofta gör man verkligen det?

Kameran på framsidan är tack och lov ingen pop-up längre utan istället har OnePlus valt att ha ett kamerahål i skärmen uppe i vänstra hörnet som är endast 3,8 millimeter stort och enligt mig inte alls i vägen. Pop-up gjorde att telefonen blev tyngre men samtidigt så har jag alltid varit emot rörliga delar i en telefon som får vara med om en hel del som är med om mycket smuts, damm m.m. Kameran på framsidan går även att användas för ansiktsinloggning där det är noll fördröjning denna gången, men annars hittar vi även fingeravtrycksläsaren under skärmen som är lika snabb som i tidigare modeller från OnePlus.

OnePlus 8 Pro

Men där all fokus ligger hos OnePlus 8 Pro är helt klart snabbheten, telefonen är snabb på alla sätt vilket är en kombination av bra skärm, bra hårdvara och ett optimerat operativsystem (Oxygen OS) som gör att hela upplevelsen och känslan med 8 Pro flyter på och är bättre än nånsin. OnePlus har själv sagt flera gånger att det är kombination av flera faktorer gör att dom lyckas ta fram såpass snabba telefoner och jag måste hålla med denna gången, att ha bra hårdvara optimerat till sitt system är helt klart något som bevisligen är viktigt och avgörande för snabbheten.

En annan nyhet med 8 Pro som inte dom andra telefonerna erbjudit är att den nu är IP68-klassad vilket betyder att den är vattentålig och man behöver inte oroa sig lika mycket för att spilla vatten eller tappa den i vatten en kort stund.

OnePlus 8 Pro är enligt mig helt klart hittills årets bästa telefon på flera sätt, visst att kamerorna inte är dom bästa på marknaden men det finns så mycket annat som överväger detta och gör telefonen helt otrolig. Snabbheten som jag nämnt flera gånger redan är helt klart det som får 8 Pro att sticka ut mot andra konkurrenter. Det som OnePlus dock inte gör lika bra är att erbjuda telefoner till ett lägre pris än sina konkurrenter då 8 Pro nu hamnar på 10 000 kronors-gränsen och nu helt plötsligt finns det fler telefoner i samma prisklass att välja bland, men samtidigt så erbjuder 8 Pro mycket som även konkurrenterna erbjuder.

För alla som vill se lite poäng från prestanda tester så kan ni hitta några av dessa nedan

  • Geekbench 5 (CPU) – 3 790 poäng
  • Androbench (Lagring) – 1 608 MB/s
  • Antutu Benchmark 8 – 577 100 poäng
RECENSION ÖVERBLICK
Skärm
10
Hårdvara
9
Mjukvara
9
Pris
7
Tidigare artikelSamsung visar upp billigare surfplattan Galaxy Tab S6 Lite
Nästa artikelRiot Games köper upp studion bakom Minecraft-klon
test-oneplus-8-proOnePlus 8 Pro är utan tvekan årets telefon än så länge och det ända som Oneplus skulle kunna göra bättre eller justera med 8 Pro är prislappen, prislappen är lite högre och då finns det fler konkurrenter att välja bland. Jag skulle dock rekommendera 8 Pro på många sätt, men är man ute efter en bra kamera som används dagligen finns det andra alternativ.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn