TeknikHype har fått testa det stämningsfyllda spelet NightSky till Nintendo 3DS.

NightSky är ett pusselspel helt utan stress, och med mycket stämning i musiken. Det är nästan meditativt att spela och har en väldigt speciell och sparsmakad design. Spelet går ut på att man ska styra ett klot som man hittat, genom olika banor där det gäller att klura ut hur klotet ska styras för att komma vidare. Banorna hör ihop och det går att backa tillbaka i den tidigare vyn för att exempelvis ta mer fart till klotet.

Klotet som styrs genom olika banor på NightSky påverkas av olika saker som sker under spelets gång. Ibland vänds gravitationen, och man tvingas tänka omvänt. Ibland behöver klotet fraktas på olika objekt som till exempel vagnar, eller gungor. Det finns inga poäng som ska samlas i form av stjärnor eller mynt, och det finns bara två svårhetsgrader. Problemet med att inte ha något extra att sukta efter – förutom att klara de olika banorna – är att det känns lite som om det saknar syfte. I början skapade det frustration hos mig då jag funderade över vad meningen egentligen skulle vara med spelet. Så, bra att veta innan man spelar är att detta inte går att jämföra sig med andra sådana pusselspel. Det här spelet handlar mycket om känsla.

Det som är utmärkande med detta spel är ändå det som skrevs ovan. Att det inte är någon stress. Det finns ingen tidsbegränsning och om något går fel under banan är det bara trycka på en knapp så startas det om, och det direkt utan någon irriterande animation. Sedan är det stämningen i musiken. Rekommenderas att spela med hörlurar på för att höra vinden blåsa i bakgrunden, eller höra hur regnet smattrar ihop med den softa musiken.

Spelet NightSky har utvecklats från spelet Skymning  som började utvecklas redan 2007. Sedan 2011 gick spelet att ladda ner till PC, och skulle sedan släppas till Wii, vilket inte skedde. I stället har nu spelet kommit till Nintendo 3DS. Och spelet känns som om det passar en handhållen konsol bra. Däremot känns det inte som om det finns några direkta 3D-effekter som lyfts fram.

Omdöme

NightSky rekomenderas till de som vill ha tidsfördriv i lugn och ro. Trots att spelet är snyggt och har bra musik når det inte riktigt upp till ett Bra i betyg. Detta för att spelet känns lite långtråkigt efter ett tag och känns som om det saknar nåt mål. För de som vill ha stämning och ett stressfritt spel finns NightSky att köpa i eShop för 100 kronor.

Tidigare artikelNyhet: Systemkraven för OS X Mavericks
Nästa artikelE3: Nintendo Direct Wii U spel

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn