Få kontroll på vem som är hemma och vad som rör sig vid din entré med hjälp av Netatmo Welcome, följ med när vi går igenom funktionerna.

Att kunna veta vem som är hemma utav barnen eller andra familjemedlemmar eller bara använda den som en övervakningskamera, det är grundsyftet med Netatmo Welcome. Sen att den har ansiktsigenkänning och live feed gör den än mer användbar, att den även är vackert diskret borde väl göra att den platsar i toppen? Nae, inte riktigt, det finns ett par frågetecken som behöver rätas ut och göras om för att det ska bli topp poäng för denna enhet, vi börjar med installationen av enheten.

Första starten

Netatmo Welcome kommer i en smidig liten låda, innehållandes, strömadapter, nätverkskabel, sdkort på en storlek av 8GB stort (minneskortet medföljer), detta är då allt som behövs för att starta upp enheten.
Sen ska vi ställa in allt, jag använde mig av en iPhone 6 och Netatmo’s app som även finns till android och man kan via datorn göra samma sak. Koppla in Welcome och vänd den upp och ner enligt instruktionerna i appen, på Welcome börjar då en blå lampa att blinka som indikerar att den försöker få kontakt med din telefon via Bluetooth för att föra över Wifi inställningar. När detta väl var gjort så var det bara att vända på enheten igen och den börjar då direkt att övervaka via sin 130 gradiga lins.

Ansikten

Det som händer efter att du installerat den och folk börjar passera kameran är att den börjar leta efter ansikten, ansikten som du via appen kan koppla till olika personer. Och jag måste säga att den är väldigt duktig på att få fram ansiktena ur de olika video sekvenser som den spelar in i full HD. Du har även möjligheten att bara låta kameran spela in ansikten när du är hemma eller om du vill att den ska reagera på all form av rörelse, dock kan det vara så om du som vi har ett fönster precis bredvid ingången att den även fångar alla som går förbi på utsidan, och då får du en hel hög av notiser i telefonen. Det som vi har märkt är att om den nu inte skulle känna igen ansiktet ditt så får du en ofantlig mängd mer notiser än om den hade känt att du var hemma då notis mängden minskas ner, så vi skulle gärna eftersöka en funktion i appen där man kan registrera sig som hemma manuellt.

Några av de ansikten Welcome sett
Några av de ansikten Welcome sett

Designen

Netatmo är formad som en guldfärgad cylinder med vita linjer på toppen och botten, och en svart bit i mitten. På baksidan hittar vi ström, SDkortsläsare och ethernet kontakt. Den smälter in väldigt bra i omgivningen och inte så att man direkt tänker på att det är en kamera, förutom på natten när mörkerkameran slår till, då lyser det en röd lampa under linsen. Sen har designen även en annan funktion och det är faktiskt att kyla ner enheten.

Det står i instruktionerna att den kan bli varm stundvis för att sen återgå till normal temperatur och detta är tack vare att hela höljer är värmeavvisande material för att kyla ner tekniken på insidan, dock har vi märkt med detta testexemplar att värmen har gjort att den startats om flertalet gånger och därigenom tappat kontakten.

Lika stilren på baksidan
Lika stilren på baksidan
Stilrent på framsidan
Stilrent på framsidan

Funktioner

Den största och viktigaste funktionen som vi nämnt ovan är att den just känner igen ansikten och hälsar dig välkommen hem via en trevlig notis på telefonen. Men det är inte allt, den spelar ju in videoklipp så fort den ser en rörelse och detta i full HD, alltså 1080p, som du sen kan kolla på i telefonen eller datorn. Du väljer själv om du vill att den ska spela upp i full HD på telefonen eller om den skall anpassa sig efter mobilens internet anslutning.

Moln funktionerna för denna enhet är väldigt begränsad, den är nästintill obefintlig, Welcome sparar en skärmdump av senaste händelsen och visar i telefonen om du trycker på ett visst klockslag detta är för att du skall få ett hum om vad det är som har hänt, och som för mig som har ett fönster bredvid blev det väldigt många 30 sekunders långa klipp vilket är längden på en rörelse som bara passerar, är det rörelse under en längre tid som till exempel när någon ringer på så spelar den in under hela tiden som denna rörelsen är aktiv.

Den funkar även i mörkret, men då tänds en röd lampa under kameralinsen som gör att den sticker ut mer och ser mer skrämmande ut. Och filmerna tagna under mörkret är faktiskt bra rent kvalitetsmässigt. Den stora saken att fundera vid är om den verkligen är värd 1600:-, då det finns billigare nätverkskameror.
[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Har lätt för att känna igen ansikten
  • Enkel och smidig installation
  • Bra mörker kamera

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Lätt för att bli varm
  • Väldigt känslig, vid rörelser runt kameran
  • Priset
  • Den ofantliga mängd notiser man får när den inte känt igen ansiktet

[/column]

Priset och värme problemet ger detta betyget
Priset och värme problemet ger detta betyget

 

Tidigare artikelNyhet: Sony låser upp sjunde kärnan i PS4
Nästa artikelNyhet: Oppo R7s snart i Europa

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn