Logitechs har nu släppt G413 SE. G413’s budget version, men är det värt nedgraderingen på det som Logitech valt att skippa denna gången?

G413 SE’s design är väldigt minimalistisk. Tangentbordet har en plast uppbyggnad med en aluminiumlegering vilket ger tangentbordet ett väldigt snyggt och elegant utseende. Det hjälper också att tangentbordet har vita indikatorlampor för att verkligen sälja hela designen, tangentbordet har även en väldigt bra uppbyggnad som är extremt robust och känns väldigt hållbart. För att nå den kompakta designen som G413 SE har så har tangentbordet inte utrustats med dedikerade mediaknappar utan har dom istället i funktionsknapparna. För bättre ergonomi har G413 SE också ett par ställ på undersidan av tangentbordet.

G413 SE använder sig av taktila mekaniska brytare som känns väldigt konstiga på ett sätt som är svårt att beskriva. Brytarna låter tomma och känns väldigt tunga vilket gör att det ligger på gränsen av att vara obekvämt att skriva på tangentbordet.

En positiv sak när det kommer till att skriva på tangentbordet är själva knapparna som är gjorda av PBT, ett av marknadens starkaste material. PBT knapparna är inte bara både värma och slittåliga men också väldigt bekväma att använda till skillnad från brytarna.

För att kunna nå det låga priset som G413 SE har uppnått så har väldigt många funktioner behövts tas bort. Ett par funktioner som jag saknade var förmågan att göra egna makros och att mappa om knappar. Tangentbordet är inte heller kompatibelt med logitechs programvara G-Hub vilket betyder att det praktiskt taget inte går att modifiera tangentbordet.

Dock så är G413 SE utrustad med 6-key rollover och anti-ghosting vilket är ett stort plus.

G143 SE’s pris ligger på 800 kr vilket är väldigt lågt för ett tangentbord med mekaniska brytare då de brukar vara ett par hundra kronor dyrare. Men det priset kommer med många uppoffringar. Många av de funktioner som andra tangentbord vid samma prispunkt har saknas. Det är också relativt enkelt att hitta mekaniska tangentbord på rea för ungefär samma pris som har fler funktioner + mekaniska brytare.

Det är helt enkelt inte värt alla uppoffringar för det låga priset.

RECENSION ÖVERBLICK
Design
8
Funktioner
3
Kvalite
8
Pris
4
Tidigare artikelLuftkylning vs. vattenkylning i gamingdatorer
Nästa artikelUtvecklingen av Diablo IV går framåt
test-logitech-g413-seG143 SE’s pris ligger på 800 kr vilket är väldigt lågt för ett tangentbord med mekaniska brytare då de brukar vara ett par hundra kronor dyrare. Men det priset kommer med många uppoffringar. Många av de funktioner som andra tangentbord vid samma prispunkt har saknas. Det är också relativt enkelt att hitta mekaniska tangentbord på rea för ungefär samma pris som har fler funktioner + mekaniska brytare.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn