22 december, 2024

Test: HyperX Pulsefire Dart

Hyperx Pulsfire gaming mus serie har många bra möss men bara en av dom är trådlös, hur håller Pulsefire Dart jämfört med dom andra mössen i serien?

Pulsefire Dart är både den största och tyngsta musen i Pulsefire serien men det tillåter för en robust mus med mer funktionaliteter.

Både storleken och vikten gör det till en av dom större och tyngre gaming musarna på marknaden men det betyder inte att den är dålig då båda av dom här sakerna är upp till användarens preferens. Personligen så gillar jag den större uppbyggnaden då den passar min hand bättre men den kanske inte är det bästa för användare som har mindre händer.

Vikten ligger på 112g utan kabel som kan vara oroväckande för dom som vill spela fps spel som kräver snabba rörelser då grep kan vara dåligt med tyngre musar. Men HyperX har fixat detta problem genom att ha vadderade läder grep på vardera sida av musen som verkligen hjälper med greppet musen ger. Musen är utrustad med en Pixart 3389 sensor vilket ger en enorm precision medans man spelar och upp till 16000 dpi som man kan ändra i 50 stegs intervaller. Jag har aldrig upplevt något problem med musens sensor eller precision under tiden jag testat den.

HyperX Pulsefire Dart

Designmässigt så har HyperX valt en ergonomisk uppbyggnad istället för symmetrisk design vilket gör spelande under längre perioder bekvämare för handen men det gör också att dom som föredrar vänster hand inte kan använda musen. Musen har en split-button design vilket gör trycket nödvändigt för att trycka ner knapparna lika vart man än trycker vilket får claw greppet många använder att bli enklare att använda. I fronten så har musen 2 små tassar och bak så är det en stor tass. Dessa är hög kvalité men det som får musen att inte ha det bästa glidet där ute är vikten.

På sidan av musen finns det programmerbara knappar som kan användas till macros och annat i mjukvaran NGENUITY. Tyvärr så finns det bara 2 av dessa knappar, men dom som finns är gjorda av högkvalité och dom är enkla att känna av utan att vara för utåtriktade för att kännas konstigt. Pulsefire Dart använder sig av en 2,4 GHz kontakt men HyperX har rekommenderat att ha den max 20 cm från musen för att behålla responstiden på 1ms. Allt över den distansen försämrar responstiden kraftigt, för att fixa problemet inkluderade Hyperx en adapter som man ska placera så nära musen som möjligt vilket är ett extra steg som kan förstöra för dom som vill ha trådlösa saker för att få en så stilren setup utan sladdar som möjligt.

HyperX Pulsefire Dart

Mjukvaran NGENUTIY har inte mycket att ge, RGB inställningarna ger inte mer än 4 olika RGB alternativ vilket inte är något imponerande för en mus som imponerar på så många andra sätt. När det kommer till macros så gör mjukvaran lite bättre för sig, alla knappar på musen är programmerbara med funktioner som dpi växlare, olika multimediafunktioner och macros som man kan skräddarsy till dina behov.

Batteritiden är på runt 50 timmar med rgb på vilket är ganska mediokert i dagens marknad men det räcker fortfarande för ett par dagars spelande utan att behöva ladda musen. När man väl vill ladda musen så kan man ladda den med USB-C kabeln som inkluderades med musen eller så kan man ta fördel av musens trådlösa laddning med HyperX QI laddare som kommer separat.

Priset är överraskande lågt på runt 800 kr, Pulsefire dart har massor av små funktioner och uppbyggnaden är gjord av högkvalité plast som garanterar att den håller länge. Om man är ute efter en bra gamingmus som är budgetvänlig så är det här ett riktigt bra val.

Related Articles

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn

Fler nyheter

Priset är överraskande lågt på runt 800 kr, Pulsefire dart har massor av små funktioner och uppbyggnaden är gjord av högkvalité plast som garanterar att den håller länge. Om man är ute efter en bra gamingmus som är budgetvänlig så är det här ett riktigt bra val.Test: HyperX Pulsefire Dart