När man har en större skärm i storlek 32 tum så vill man även ha upplösningen och uppdateringsfrekvensen, men här saknas ena.

Första jag tänkte på när vi fick hem X32C till redaktionen var storleken, en gamingskärm på 31,5 tum låter nästan lite för bra för att var sann, stor skärm, hög uppdateringsfrekvens på 165 Hz men sen kommer största bristen, problemet, besvkelsen.

Upplösningen på denna enorma skärn, 31,5 tum för att vara exakt är på endast 1920 x 1080p. Vi har alltså en stor skärn, med fokus på gaming men endast i fullHD. Detta var något jag inte tänkte på först och heller inte trodde skulle påverka spelandet men tyvärr, främst för att skärmen är såpass stor och vi har 1080p att jobba med, plötsligt känns allt ”gammalt” med X32C.

HP X32c

X32C är utrustad med en VA-panel vilket inte är så konstigt med tanke på sin storlek, jag tror tack vare sin låga upplösning så ligger sRGB på 97% vilket är helt klart godkänt, men allt detta spelar ingen roll när det största problemet och bristen är just upplösningen.

Fastän det så har HP valt att göra X32C välvd vilket enligt mig inte är ett måste men är mer en smaksak om man vill ha eller inte, en gång i tiden var det ett måste för en gamingskärm men idag är det mer ett plus.

Är man beroende av att ha många portar så är inte X32C det rätta valet, HP har valt att hålla det enkelt med få portar så det enda vi har att jobba med här är:

  • 1x HDMI 2.0
  • 1x DisplayPort 1.4

Det må vara en gamingskärm men HP tycker att det räcker med Freesync denan gången, X32C saknar alltså G-sync vilket jag tycker är ett minus med tanke på att HP har utrustat andra nya av sina skärmar med både Freesync och G-sync.

HP X32C

Designen på denna skärm är stilren, det ser inte ut som en gamingskärm som passar mig i smaken. Men vill man ha en skärm som sticker ut så finns det andra alternativ men det tycker jag det finns oavsett, om man nu inte är ute efter en större skärm och inte bryr sig om upplösningen. Man kan tänka sig att skärmen kan vara utmärkt för konsoler, men även dagens nya konsoler satsar allt mer på 4K-upplösning så denna skärmen blir ganska meningslös då.

Dagens skärmar idag är oftast inte ergonomiska och så heller inte med X32C, men det är nog inget man förväntar sig heller. Oavsett skärm så hade jag alltid rekommenderat att man köper sig en ”arm” som man sätter skärmen på för att justera höjd och tilt precis efter sin smak.

Tyvärr, men jag hade hellre inte velat se att HP utrustade X32C med QHD-upplösning vilket hade varit betydligt mer användbart och hade gjort skärmen bättre på alla sätt, vi har redan 165 Hz samt en VA-panel att jobba med.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
8
Funktioner
6
Prestanda
3
Pris
5
Tidigare artikelSifu har ett nytt lanseringsdatum igen
Nästa artikelBattlefield 2042 fick inte den start EA hade hoppats på
test-hp-x32cHP X32C är tyvärr en besvikelse men detta är främst på grund av en aspekt och det är upplösningen. En upplösning som hade funkat om inte skärmen var såpass stor som den faktiskt är, stor skärm med låg upplösning ger inte en bra upplevelse tyvärr.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn