Alltid drömt om att vilja ha headset som man ser i filmer hos soldaterna eller andra spel? Plantronics har tagit fram ett par nu som får en att häpna.

Plantronics har skickat oss ett par Gamecom Commander som vid första titt känns riktigt coolt och annorlunda. Första känslan när det gäller kvaliten så är denna i topp och man börjar redan då drömma sig in i en värld där just Commander-lurarna passar in perfekt.

Hela uttrycket när det gäller Commander och Plantronics…

Designen på Gamecom Commander är något man i stort sett aldrig tidigare sett när det gäller ett headset och passar perfekt. Mikrofon ”armen” är lång och väldigt lätt placera vart man vill ha mikrofonen. Men det är ändå designen som gör hela uttrycket när det gäller Commander och Plantronics har gjort något som vi inte sett tidigare.

gamecom-commander-2

Men när det gäller ljudet så har man en ”fjärrkontroll” på sladden för volymkontroll, stänga av mikrofonen samt även förlänga kabeln ganska så rejält. När det gäller ljudkvaliten känns det väldigt tunt samt att bassen knappt märks av och någon EQ för basen gjorde inte stor nytta då ljudet försämrades ännu mer. Men en stor fördel är att Plantronics skickar med ett extern ljudkort som drivs med USB och då ger 7.1 ljud samt HD-kvalite(?). Att kunna dra nytta av 7.1-ljud är perfekt för spelande och tyvärr endast de.

Ljudet från mikrofonen däremot är tvärtom och gör ett utmärkt jobb med klart ljud och utan brus där man lyckats dämpa ljud som kan uppstå vid höga toner och ljud runt omkring.

Man behöver inte oroa sig att ljudet runt om skulle störa då ljudisoleringen är något vi aldrig varit med om tidigare och perfekt för spel och ännu mer passande för den som besöker LAN-fester en hel del med mycket oljud runt om. Förutom en bra ljudisolering så är det även kuddar och en bra passform för dom flesta.

Design med byggkvalitet…

Avslutningsvis kan vi säga att Plantronics har lyckats skapa ett par annorlunda headset med bra mikrofon och en byggkvaliten av toppklass men när det gäller ljudet och att man behöver extern ljudkort för 7.1 har dom en bit kvar att jobba på. En annan funktion om man nu kan kalla det som Plantronics kommer med är att man kan byta ut ”bandet” som sitter med kardborreband på själva bågen där man kan göra sitt Commander-headset lite exklusivare samt mer lätt igenkännligt.

gamecom-commander-1

Men tyvärr är priset extremt högt för Commander som ligger på nästan 3 000kr och visst kommer man sticka ut på Dreamhack eller vilket LAN man nu besöker men det gäller att ha lite tjockare plånbok också. I detta höga priset ingår även ett slitstarkt och ganska hårt fodral till headsetet där alla tillbehör får plats och det blir extremt mycket enklare att packa med sig.

Omdöme:

Tyvärr blir det ingen stämpel alls då en av dom största bovarna här är det extremt höga priset samt att ljudkvaliten är långt ifrån godkänt med tanke på vad man får betala. Det känns som att man betalar en hel del för designen samt för att få en så hög byggkvalite vilket vi inte kan säga annat än att Plantronics har lyckats med.

Om det nu kommer en andra utgåva av Gamecom Commander får vi hoppas att man tänker lite på priset samt ljudkvaliten men fortsätter med lika bra mikrofon som nu.

Tidigare artikelNyhet: Dell presenterar XPS 18 All-In-One
Nästa artikelNyhet: Google Reader läggs ner

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn