H6PRO är EPOS’s försök att ta deras gamla designer och förbättra de genom att behålla det bra och förbättra det som kunde varit bättre.

En av sakerna som hade rum för förbättring var komfort. Personligen så tyckte jag att huvudbandet var väldigt hårt och sätt väldigt obekvämt de första minuterna jag hade på mig hörlurarna, men efter ett tag kändes de inte ens på huvudet längre. När det kommer till kåporna så sitter de väldigt bekvämt på öronen och låter dem andas vilket hindrar öronen från att bli obekvämt varma.

Designen på H6PRO är väldigt fyndig. H6PRO kommer i tre olika färger, Ghost White, Racing Green och Sebring Black. Headsetet ser inte ut som ett gaming headset utan har mer av en studio vibb med en minimalistisk design vilket jag verkligen gillar. Byggkvalitén är av högsta grad och känns väldigt robust både i händerna och på huvudet. På högra kåpan finns ett volym hjul som går från 100% hela vägen ner till 5%. Detta har EPOS gjort för att man inte ska råka stänga av ljudet och undra varför man inte hör något vilket är väldigt smart av de på EPOS. På vänstersidan så sitter den avtagbara mikrofonen.

Det jag gillar med den är att den är magnetisk och kan tas bort väldigt enkelt. Det kommer även en magnetisk täckplåt med hörlurarna som enkelt sätts på och ger hörlurarna en helt ny look vilket är perfekt för streamers med dedikerade mikrofoner.

EPOS H6PRO

Själva mikrofonen är bidirectional. Man kan höra lite bakgrundsbrus men annars är kvalitén väldigt bra och funkar perfekt för att spela med sina vänner.

H6PRO kommer i två olika varianter. Closed och Open Acoustic. Closed Acoustic är för dom som vill lägga all sin fokus på spelet och inte behöva distraheras av saker från omvärlden som bakgrundsljud, dock så har jag inte testat denna variant så jag kan inte säga hur effektivt den stänger ute ljud. Open Acoustic har jag dock provat och jag kan säga att de funkar exakt som förväntat. De gör det mycket enklare att höra om någon ropar på dig eller om du behöver prata med någon medans man spelar. Denna skillnaden i utestängning kommer från den mer öppna baksidan som låter mer ljud komma igenom.

EPOS H6PRO

När det kommer till ljudkvalité så är H6PRO helt galant. Ljudet låter väldigt klart i spel och samtal med vänner och den levererar även väldigt bra bas när man lyssnar på musik. Hörlurarna går att använda i både 2.0 stereo och 7.1 surround om man spelar FPS spel som kräver att man lyssnar till tex. fotsteg m.m. Om man vill finjustera ljudet så finns även en EQ tillgänglig i Epos Gaming Suite. Men det är i stort sett det enda man kan göra i mjukvaran förutom att byta mellan 2.0 stereo och 7.1 surround. 

H6PRO är med sladd och kommer med två olika sladdar. En 3.5mm PC ljudsladd och en för konsoler. Detta gör att H6PRO är kompatibel med allt från PC till PS5 och Switch.

H6PRO går att köpa för 1790 kr vilket jag kan tycka är lite dyrt med tanke på de väldigt få funktionerna som kommer med hörlurarna men både bygg och ljudkvalité gör det värt pengarna. 

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalite
10
Komfort
8
Ljud
9
Pris
7
Tidigare artikelElon Musk kommer inte köpa upp Twitter längre
Nästa artikelThe Last of Us: Part I kommer inte att försenas
test-epos-h6proNär det kommer till ljudkvalité så är H6PRO helt galant. Ljudet låter väldigt klart i spel och samtal med vänner och den levererar även väldigt bra bas när man lyssnar på musik. H6PRO går att köpa för 1790 kr vilket jag kan tycka är lite dyrt med tanke på de väldigt få funktionerna som kommer med hörlurarna men både bygg och ljudkvalité gör det värt pengarna. 

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn