NAS eller Networked Attached Storage blir allt mer populärt i det tekniska hemmet, Buffalos LinkStation 420 har blivit utsatt för test hos TeknikHype

Fördelarna med en nas i hemmet växer sig bara mer och mer för varje dag. Smidigheten med att ha alla filerna lokalt samlade på en liten smidig enhet istället för en stor dator eller dra nytta av molntjänsten som du själv bara kommer åt? För hushåll med fler användare så kan du sätta upp olika användare för att särskilja syskonens filer från varandra. För backup så finns det oftast möjlighet att köra hårddiskarna i raid system. Fördelarna med en nas i hemmet är som ni ser många och smidiga.

Vi skall visa er lite om Buffalo LinkStation 420 2 TB.

IMG_3458

Utseende

Liten, praktisk, diskret det tror jag är de stora stöttepelarna vad gäller de flesta nas och teknik överlag. Buffalo har lyckats rätt bra med sin LinkStation 420 med att få den att smälta in. Den är inte mycket större än en hårddisk på djupet. Stilrent matt svart och inga jätte stora lampor som blinkar, gör att den smälter in. Finns en liten LED lampa på framsidan som lyser diskret vit.

IMG_1063

Funktion

Buffalo LinkStation 420 är en form av allt-i-ett lösning för hemmet. Under skalet finns stöd för:

– BitTorrent – Möjlighet att ladda hem torrent filer direkt till enheten
– WebAccess – Komma åt enheten via mobilen, både utanför och i nätverket hemma
– Interna server lösningar – DLNA, iTunes, Utskriftsserver
– Fildelning – Ger dig möjlighet att sätta upp flera användare och grupper, smidigt för hushåll med flera personer. Möjlighet att använda FTP till enheten.
– Raid – Möjlighet att välja mellan antingen RAID0 eller RAID1
– Backup av egna datorn till nas, via extern programvara som man får via installationsskiva
– Backup av bilderna eller filmerna i mobilen till nas, via Buffalo’s app till telefonen
– Möjlighet att byta ut hårddiskarna till större, som max
– USB port på baksidan för möjlighet att koppla in en skrivare eller en extern hårddisk och dela på nätverket

Som synes så finns det mycket under lådan till denna lilla enhet. Många funktioner som är gjorda för att underlätta vardagen. Med en överföringshastighet på upp till 80 MB/s så går det fort att flytta data mellan enheter. LinkStation 420 rymmer två stycken hårddiskar av 3.5″ storleken. LinkStation 420 finns med 2 / 4 / 6 / 8 TB.

Fördelen med en sådan här enhet är att du behöver bara sätta upp alla inställningar en gång, sen står den bara och går av sig själv, smidigt!

Omdöme:

Liten, stilren och väldigt praktisk. Det tar ett tag innan man sätter sig in i hur menysystemet och konfigurationerna funkar, men efter det så behöver man egentligen inte ändra nåt mer utan den står där och surrar. Även fläkten är tyst, dock måste man sätta dit något på undersidan så att vibrationerna ifrån hårddiskarna inte fortplantar sig på underlaget då LinkStation inte har några tussar under.

Vi på TeknikHype har valt att inte sätta något betyg på Buffalo LinkStation 420 då den är ”en i mängden”

Tidigare artikelVideo: Trailer för kommande Zombies i Black Ops 2: Vengeance
Nästa artikelNyhet: Tre och Amazon startar ett samarbete

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn