Arlo Go 2

Arlo Go 2 passar utmärkt om man vill flytta runt kameran mycket och använda den tillfälligt i sommarstugan eller båten, allt via 4G.

Nackdelen med många övervakningskameror är att dom kräver att man har en Wifi-uppkoppling som ständigt gör det möjligt för kameran att fungera samt att man kan få uppdatering om nånting händer. Det är inte alltid att man kanske har Wifi i sin sommarstuga, på sin båt eller annan plats som man spenderar under vissa tider osv.

Men detta har Arlo tänkt på denna gången och med Arlo Go 2 så behöver vi ingen Wifi utan detta sker istället över 4G vilket känns som det mest optimala för en övervakningskamera. Arlo Go 2 är helt klart den optimala övervakningskameran att ha på vilken plats som helst i stort sett då den kör över 4G samt klarar sig på sitt batteri i många månader framåt. Har man dock Wifi så finns det stöd även för detta, så man måste inte använda sig utav 4G.

Tack vare att Arlo har sin långa erfarenhet av övervakningskameror så är dom riktigt duktiga med sin hårdvara. Arlo Go 2 är till exempel IP65-klassad vilket gör att den tåg tuffa väder förhållanden utan några som helst problem. Detta fastän det är över batteri så klarar den av både snö och regn utan problem. Jag har haft min kamera ute höst, vinter och vår där kameran fungerar minst lika bra, batteriet klarar av kalla temperaturer (-10 till -15 grader) och när man behöver ladda den är det som att den aldrig varit ute.

Arlo Go 2

jag var dock orolig för att batteriet skulle svälla upp på grund av temperaturskillnaderna från vinter till vår/sommar, men inte haft det minsta problemet, när det väl är dags att ladda upp batteriet i kameran så är det bara att torka av och fräscha upp kameran lite sen ut med den igen när den är fulladdad. Jag har behövt ladda min Arlo Go 2 en gång i halvåret, då har kameran gett utslag på lite rörelser då och då. Batteritiden imponerade rejält på mig men även hur batteriet klarade dessa tuffa väderförhållanden.

Arlo Go 2 har en kamerasensor på 1080p vilket jag tycker är helt ok och räcker för en övervakning, 4K är alltid nice men då vet man också att batteriet töms snabbare.

Den största skillnaden jag märkte mellan Arlo Go 2 med 4K och en annan Arlo kamera över Wifi är att det kan ta lite längre tid att koppla upp sig mot kameran, uppemot 10 sekunder då och då vilket kan vara lite frustrerande så man får inte behöva se något ”akut” på sin kamera utan det gäller att vara beredd på denna fördröjning.

Något som jag alltid har sagt när det gäller denna typ av pryl är hur lätta dom är att installera så även den lite mindre teknisk kunniga ska kunna ge sig an denna kameran, detta har Arlo jobbat en hel del med om man jämför med några år sedan. Det är tydlig guide i appen hur man kommer igång med sin kamera, stora tydliga bilder på kameran samt namn på kamerorna som man vill koppla upp sig mot. För att få igång 4G behöver man bara ha ett aktivt sim-kort som man stoppar in i kamerans sim-kort hållare och viktigt att tänka på att ingen pin-kod är aktiverad.

Kameran kopplar automatiskt upp sig mot 4G så få igång allting via appen tar inte många minuter och man har en fullt fungerande övervakningskamera oavsett vart man befinner sig och har 4G-uppkoppling.

Arlo Go 2

Ett test som jag märkt är ganska viktigt är hur bra en övervakningskamera klarar av att visa bild på natten eller vid väldigt mörka situationer, Arlo Go 2 gör ett bra jobb här och det finns dessutom en liten LED-lampa man kan tända för att lysa upp lite mer och främst för att få en bättre bild. Det går även att justera ljusstyrkan om man av någon anledning skulle vilja detta.

Den enda jag har att klaga på eller som är lite störande är om man vill spara ner filmklipp som kameran snappar upp så måste man antingen installera ett micro-SD-kort eller betala för Arlos molnlagring (Arlo Secure). Den lilla fördelen är kanske då att Arlo Secure ”endast” kostar 30 kronor i månaden men då måste man betala detta så länge man har denna övervakningskameran vilket snabbt kan bli ganska dyrt. Jag hade nog istället investerat i ett micro-SD-kort istället som kan löna sig i längden.

Arlo Go 2 är helt klart en utmärkt kamera om man inte har tillgång till Wifi och passar perfekt om man vill använda till sin sommarstuga, båt, husvagn eller annan plats som man inte vill eller har internet på.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
9
Funktioner
8
Installation
9
Pris
8
Tidigare artikelFörsta trailer visar upp The Witcher 3 till PS5 och XBSX
Nästa artikelVivo blir först ut med Snapdragon 8 Gen 2
test-arlo-go-2Arlo Go 2 är helt klart en utmärkt kamera om man inte har tillgång till Wifi och passar perfekt om man vill använda till sin sommarstuga, båt, husvagn eller annan plats som man inte vill eller har internet på. 

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn