Teknikhype har fått testa det fartfyllda spelet AiRace Speed till Nintendo 3DS.

Det ser ju inte så svårt ut, var min första tanke då jag tidigare skrev på Teknikhype att spelet AiRace Speed skulle komma till Nintendo 3DS. Men med spelet i hand, och möjligheten att faktiskt få testa det, så visade det sig att jag hade fel.

Handling

AiRace Speed är det tredje i spelserien. Man styr ett litet rymdskepp, eller svävare, eller jet – kalla det vad ni vill – det viktigaste är inte vad det är man flyger med, det viktiga är att det har en jetmotor och kan åka fort. Spelet består av 18 olika banor uppbyggda av långa tunnlar som leder ut till stora hallar, ännu fler tunnlar, och genvägar. För mig som nybörjare fanns dock inte en tanke på annat än att inte krascha skeppet till en början, men för de som är vana med hur man styr i ett sådant här spel finns förmodligen mer att upptäcka. Möjligheter att spela mot andra finns också.

Varje nivå är uppdela i tre partier, där man låser upp det som komma skall genom att man tjänar stjärnor på vägens gång. Om du kraschar ditt skepp åker man på strafftid i form av 3 extra sekunder och så åker man tillbaka till tidigare checkpoint som man passerat. Spelar man banor som inte har ett definitivt slut, så förlorar man liv av att krascha.

airacespeed2

Styrning

Det går att styra sitt skepp med så väl penna som med knappar. Oavsett vad man väljer så är styrningen väldigt känslig. Att spela med pennan klarade jag inte av. Lite för känslig för mig, vilket förmodligen lett till om möjligt ännu fler kraschar med mitt skepp. Som det oftast är då man styr plan eller liknande, är det så att man styr upp så flyger planet ner. Så är det även här, men om man inte är van vid att det fungerar så då kan man ställa om det i inställningarna och invertera upp och ner. I standardläge är det Nitro i jetmotorerna genom att klicka A. Då gasar man på så pass att det påminner lite om att gå upp i warp speed i Star Trek. Jag tycker att det hade varit bättre om det inte vore riktigt så känsliga kontroller, men övning ger färdighet.

airacespeed3

Grafik

Det här är ett  bra spel när man vill känna av 3D på sin Nintendo 3DS. Det upplevdes faktiskt så bra att det gav mig en rejäl åksjuka i början. Det är inte så väldigt avancerat, men det fyller sin funktion och grafiken i kombination med musik ger en viss adrenalinkick. Ibland håller det dock inte måttet, och vingarna på skeppet åker genom väggarna, vilket känns fel då skeppet annars så lätt kan krascha om man flyger för nära väggarna.

airacespeedbra

Omdöme

AiRace Speed är ett simpelt spel i handling, men det är inte så lätt att spela det. Och det är ju något som är positivt. Det ger utmaning och kicken att spela om för att få bättre resultat. För de som är vana med spel som detta, och som spelat föregångarna så tycker jag att detta spelet också borde provas. Grafiken är riktigt snygg och det känns som ett spel som verkligen passar för 3DS. Minus för spelet är den känsliga styrningen.

Pris i Nintendo eShop ligger på 50 kr. Precis lagom för ett lite småstressigt tidsfördriv, så spelet får ett Bra i betyg.

Tidigare artikelNyhet: Android 4.3 till Galaxy S3 närmar sig
Nästa artikelVideo: Sony visar upp PS4 Specifikationer i ny film

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn