Hybriden Aspire P3 ifrån Acer, har blivit testad utav oss. Vad tyckte vi? Läs vidare för att se hur den är!
En hybrid-ultrabook är Aspire P3’an, alltså en dator kombinerat med en tablet som rullar under Windows 8’s operativsystem. En tablet kombinerat med tangentbord, som snyggt kombinerats ihop med väska. Stilrent men ändå klumpigt för att vara tablet. Känslan på fodralet ger en känsla av kvalité, fortsätter det som en röd tråd igenom?
Användning
Med sin Intel Core i3 på 1.4 GHz och 2 GB i RAM så flyter den på hyfsat bra ändå, för det man använder en tablet till. För att använda denna som en dator det kan jag tycka är svårt, då det känns som en tablet, perfekt att googla upp nåt snabbt eller söka upp ett recept lite smidigt när man bakar. Tangentbordet som sitter ihop med fodralet ger heller ingen känsla för ultrabook användning då det känns plastigt och trögt, vilket resulterat i att man inte använt det fysiska tangentbordet. Sedan med en lagring på 60 GB SSD disk (finns även i 120 GB utförande), så känns man återigen begränsad. Personligen så anser jag att den gör sig bäst som en tablet, trots sin storlek på 11.6″. Aspire P3 är utrustad med 2 st kameror, en frontkamera med 720p stöd och en bakre kamera på hela 5MP, vilket får räknas som godtyckligt. Utöver det så är Windows 8 förinstallerat vilket man inte kommer undan i dagsläget.
Design och känsla
Om man ser till helheten så känns allt lite plastigt och bräckligt, trots sitt borstade aluminium så tar ändå plastkänslan överhand. Tangentbordet får man ingen direkt bra känsla av då man måste trycka väldigt hårt, nästan slå på tangenterna för att det skall registrera knapptryckningarna, tangentbordet blir mest med som ett bihang då jag personligen finner det smidigare och bättre att skriva med tangentbordet som är mjukvarustyrt. Vidare, för att komma åt kameran på baksidan av hybriden P3 så måste man ta loss den ur fodralet och där märker man nästa svaga punkt, fodralet känns väldigt bräckligt och känsligt och gör man så tillräckligt många gånger så är nog risken rätt stor att du till slut gör sönder fästena. Ljudnivån på tablet/datorn är relativt låg, så länge fläkten inte sätter igång i den, för då höjs ljudnivån rätt drastiskt. Med en vikt på 1.39 kg och en tjocklek på 2 cm så uppfyller den Ultrabook-kraven galant, för det är ju trots allt inte bara en tablet utan även en Ultrabook. Vidare så är det ändå en bra enhet att ha filmvisning på då du kan sitta vid sidan av skärmen och fortfarande se klart och tydligt på materialet som visas på skärmen.
Specifikationer
Operativsystem | Windows 8 |
Processor | Intel Core i3 1.4GHz |
Minne | 2 GB DDR3 |
Hårddisk | 60GB SSD (Finns en modell med 120 GB SSD) |
Grafik | Intel HD Graphics 4000 |
Anslutningar | 3.5mm AUX USB 3.0 micro HDMI |
Pris | 6000:- (enligt prisjakt.se) |
Omdöme:
Detta är en ultrabook i formatet av en tablet (modell större), det ska vi inte glömma sen att användningsområdena inom ultrabook-området känns lite för långt borta på grund av tangentbordet och dels skärmen. Känns även lite tråkigt att den har en plastig känsla överlag och det gör heller ingen positiv inverkan på betyget. Priset lyfter heller inte upp denna produkten då det känns alldeles för dyrt för en hybrid med denna plastiga känsla. Har man 6000 kr i budget så hade jag personligen satsat på en ren ultrabook eller en ren tablet, inte denna kombinationen. Men det är ingen dålig enhet i sig, utan den funkar alldeles utomordentligt till att vara en tablet, fast med detta priset så känns det inte direkt värt det. Och detta har i slutändan resulterat i att Acer Aspire P3 får inget betyg av oss, då den inte alls är prisvärd!