Vi har denna gången fått testa på två spelmöss men från ett lite mindre känt företag, kan dom jämföras med t.ex Steelseries och Logitech?

Vi blev kontaktade av ett Polsk företag som tillverkar spelmöss som heter, Dream Machines company.

Det var inget att tveka på att äntligen få testa lite tillbehör när det kommer till gaming som inte kommer från något av dom större företagen utan även ge nykomlingarna en chans och det är ganska så blandade känslor.

DM1 Pro

En mus som har en ganska så ”vanlig” design utan en massa extra knappar, något som allt fler spelare är ute efter och speciellt inom FPS-genren.

Formen på musen är helt ok där den sitter bra i handen, men knapparna på sidan (fram o bak) sitter enligt vår mening lite för högt upp, den övre knappen är svår att komma och vi skulle vilja se dessa flyttas ner lite.

dm1-pro-2

Prestationen när det kommer till sensorn så kan man med ett enkelt knapptryck välja mellan 400 till 5000 DPI som man kan se vilken DPI man har via olika färger som lyser upp loggan, men allt detta kan även justeras via mjukvaran som man laddar hem. Det är inga som helst problem med sensorn och det gör sitt jobb överraskande bra.

Men det som trycker ner helheten lite är första intrycket på musen samt kvalitetskänslan som vi än idag tvekar över, vi har nu använt musen under ett par veckor men frågan vi ställer oss är hur bra kommer scroll, knappar och sensorn i sig att vara om ett par månader där konkurrenterna klarar sig relativt bra.

dm1-pro-1

Priset ligger på cirka 500 kronor och det finns inte så många argument till att man inte skulle ge DM1 Pro en chans om man behöver en ny mus, för tro våra ord att även dom stora tillverkarna har möss i denna prisklassen men många av dessa håller verkligen inte samma mått som DM1 Pro.

DM2 Comfy

Till skillnad från DM1 Pro så är DM2 Comfy en mus mer anpassad för mer avslappnade spel och precis som namnet säger, är lite mer Comfy (Comfort).

Problemet som vi sett med denna typ av design på möss tidigare är att denna typ av design inte kommer passa alla och det gäller verkligen att man testar musen innan köp.

Men för oss med lite större händer så sitter handen riktigt bra med bra former samt högersidan som har som två ”spår” där man kan vila sina fingrar på.

Precis som hos DM1 Pro så är sensorn i denna musen bra, men nog inget man ska satsa på om man spelar FPS på en högre nivå, med ett enkelt knapptryck kan man även här skifta från 400 till 5000 i DPI.

När det kommer till kvalitetskänslan så är det precis som den tidigare musen där det beror mycket på hur musen klarar sig under en längre period och det är något som vi tyvärr inte kan svara på i nuläget.

DM2 Comfy är lite billigare och kostar cirka 450 kronor men då får man tänka på att det är en helt annan design men samma snabba sensor som i DM1 Pro.

dm-pro-comfy-betyg

Omdöme

Båda mössen är bra, men inte mycket mer än så och detta då första intrycket för mössen när det kommer till t.ex paketeringen skulle kunna bli bättre i framtida produkter. Men om man struntar i paketeringen vilken man borde göra då dessa slängs ganska snabbt, så gillar vi båda mössan och när man väl börjar använda både DM1 Pro & DM2 Comfy så förändras mycket och man inser att inte alltid måste vara en Steelseries eller Logitech mus.

Vi skulle ändå säga att med tanke på det ”låga” priset så tycker vi man ska ge dom en chans och vi hoppas att DM kommer släppa fler möss och kanske även tangentbord i framtiden.

 

 

Tidigare artikelNyhet: Titta på Google I/O i 360-grader
Nästa artikelNyhet: Mojang visar väldigt bra siffror

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn