Något som många kanske trodde var omöjligt blev möjligt, Sony och Microsoft påbörjar ett samarbete men inte ett samarbete som ni kanske hoppats på dock.

Det har länge varit ett krig när det gäller konsoler och främst då mellan Xbox och Playstation. Nu verkar dock Sony och Microsoft vara överens om en sak och ett samarbete kommer att dra igång.

Samarbetet som båda företagen är med på nu innebär att dom ska ta fram nya och bättre molnlösningar som kommer att baseras på Microsoft Azure. Detta betyder bland annat att kommande streamingtjänster som Sony planerar framöver kommer att baseras på en plattform från Microsoft.

Microsofts VD, Satya Nadella kommenterar följande gällande samarbetet:

“Sony has always been a leader in both entertainment and technology, and the collaboration we announced today builds on this history of innovation. Our partnership brings the power of Azure and Azure AI to Sony to deliver new gaming and entertainment experiences for customers.”

Vi kommer alltså inte att få se en konsol som företagen tar fram tillsammans, det nämns heller ingenting om crossplay mellan Playstation och Xbox utan det är egentligen ett samarbete lite ”bakom kulisserna” som vi inte riktigt ser men kan märka av framöver.

Tidigare artikelHuawei kan sluta att få Android uppdateringar
Nästa artikelSega presenterar fler spel till Sega Mega Drive Mini

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn