Sonos Era 100

Sonos har presenterat sin nya högtalare Era 100 som kort och gott är ersättare till Sonos One, är detta framtiden?

Sonos Era 100 är alltså en av nyheterna som Sonos har för oss och tittar man på designen på denna högtalare så känner vi igen oss vilket jag tycker är med all rätt, gör inte om något som redan funkar och som vi har tillbehör till.

Men det finns några mindre skillnader, Sonos Era 100 är bland annat rundare än One samt att knapparna på ovansidan har gjort om, men funktionerna där är densamma. Slidern på ovansidan är där man styr ljudvolymen samt att röstassistent ikonen har gjorts om där man enkelt kan stänga av mikrofonen.

Sonos Era 100 Sonos Era 100

På insidan så har denna gången en bas och två diskanter istället för en woofer och en diskant, detta ska ge ett fylligare och mer klart ljud enligt Sonos. Högtalarna har denna gången placerats lite i vinkel istället för rakt. Hur stor skillnad i ljud det är mellan Era 100 och One låter jag ha osagt, men bättre blir det nog och fylligare ljud om man har dessa som bakhögtalare tillsammans med en soundbar.

När det kommer till anslutningar så är det endast en USB-C som hittas på baksidan nu, denna är inte för strömförsörjningen utan det är via en separat adapter som är på undersidan, precis som hos One. USB-C finns där för att kunna använda olika dongel som Sonos släppt samtidigt, i nuläget finns det två olika att välja mellan en med line-in och ethernet och en med bara line-in.

Sonos Era 100

När det gäller trådlösa anslutningar så är det Wifi 6 som gäller och denna gången även bluetooth, något som länge varit efterfrågat. Stöd för Airplay 2 finns fortfarande.

Sonos Era 100 är kort och gott en ersättare till One och One SL som kommer fortsätta att säljas till dom tar helt slut i lager, inga nya tillverkas.

Är man sugen på Sonos Era 100 så kommer denna att kosta 3 399 kronor och finnas i färgerna svart och vit, säljstart är den 28 mars.

Sonos Era 100

Tidigare artikelBlizzard går verkligen all-in med Diablo IV
Nästa artikelRecension: Wo Long: Fallen Dynasty

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn