Samsung har tillslut presenterat Exynos 2200 som inte helt oväntat kanske blir ett rejält kraftpaket, bland annat med RDNA 2-grafik.

Först var planen att Samsung skulle presentera Exynos 2200 den 11 januari, men dagen kom och vi fick varken se eller höra något om Exynos 2200. Kort efter det så meddelade Samsung att man planerar att presentera Exynos 2200 i samband med S22-serien men inte heller det skedde utan nu har Exynos 2200 presenterats helt plötsligt.

Samsung Exynos 2200 kommer att vara baserat på 4nm EUV och detta resulterar i åtta processorkärnor som är uppdelade en kraftfull Cortex-X2, tre Cortex A710 samt fyra energieffektiva Cortex A510. När det kommer till GPU så kallar Samsung detta för Xclipse och detta ska resultera i AMD RDNA 2 vilket bland annat kommer göra att telefonerna får stöd för ray tracing.

Förutom ny CPU och GPU så har även NPU fått sig ett lyft, dubbelt sådant. Även bildsignalprocessorn har fått sig ett lyft och ska nu ha stöd för upp till 200MP.

Dom första Samsung Exynos 2200 kommer vi inte helt oväntat kanske att se i S22-serien som vi hoppas ska presenteras under februari månad.

Tidigare artikelHorizon Forbidden West storytrailer är här!
Nästa artikelSamsung presenterar nya dammsugaren Bespoke Jet

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn