Plattformar att spela på blir allt fler, vi har allt fler spelbibliotek lite här och var, men det vill nu GOG hjälpa oss samla på en och samma plats.

Jag har idag spel på Steam, Epic Store, GOG, Origin,Uplay m.m. Att spela ett specifikt spel ibland kan verkligen krångla till det om man inte har just den plattformen installerad eller om man inte har koll på vart alla ens spel är.

Nu vill GOG Galaxy som är en plattform som till en början hade fokus på äldre spel skulle kunna spelas på våra nya maskiner nu till att skapa en tjänst som jag tror dom flesta är ute efter.

CD Projekt Red som är företaget bakom GOG bekräftar nu att i GOG Galaxy 2.0 så kommer man kunna samla alla sina spel från dom olika plattformarna till ett och där kommer även chattfunktionen att samlas på ett och samma ställe.

I nuläget vet vi inte exakt vilka plattformar som kommer att stödjas av GOG Galaxy 2.0 men det vi kan läs av på deras sajt och se på bilderna så hittar vi bland annat Steam, Origin och Xbox, så om detta även gäller konsoler återstår att se.

GOG Galaxy 2.0 har inte släppts ännu och kommer först att släppas som en beta som ska dra igång när som helst och för att gå med i betan kan man anmäla sig på deras sajt. 

Detta ska bli väldigt intressant och testa då jag länge har väntat på att få en vettig plattform som faktiskt samlar alla på ett och samma ställe, även chatten som är viktig för många. Jag vet att det finns liknande funktioner i till exempel Discord samt även att grafikkorts tillverkarna försöker sig på liknande funktioner.

Tidigare artikelStyr AC och luftvärmepump via telefonen
Nästa artikelConan Unconquered släpps tidigare än planerat

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn