Det börjar närma sig nyår och vi kan snart vänta oss en hel del rykten inför 2015-års MWC och CES. Nu har det börjat komma rykten om Samsung’s kommande Galaxy S6.

Uppdatering 1

Nya rykten säger att nästa version i Galaxy S-serien, kallad ”Project Zero”, kommer dra nytta av den böjda skärmen från Galaxy Note Edge. Det som sägs är att Galaxy S6 a.k.a Project Zero kommer vara utrustad med böjd kant på båda långsidorna, vad detta ska vara bra för och hur det kommer vara att hantera en telefon med skärm ner för kanterna kommer vi troligtvis fundera över fram tills vi håller mobilen i handen själva. Om dessa rykten stämmer så är det väl ingen omöjlighet att det kommer två parallella telefoner likt Note 4/ Note Edge.

Källa:
Pocket Now

Då var det dags för lite nya heta rykten gällande Samsung’s väntade flaggskepp Galaxy S6 som väntas lanseras runt MWC i februari. Denna gången är det SamMobile som är tidigt ute med information om denna väntade storsäljare. Samsung har ju haft det tuffaste kvartalet sedan 2011 nu under Q3 2014 så att Galaxy S6 (och även Note 4/Note Edge) kommer vara en viktig mobil för Samsung är ingen nyhet.
Sedan Galaxy S3 kom för drygt tre år sedan så har Samsung jobbat på liknande formspråk och design, det kommer nu ändras och byggas om från grunden, denna gången även med inslag av metall, vilket det ryktats om de senaste två Galaxy S-generationerna.

I vanlig ordning kommer det två olika modeller som riktar in sig på var sin marknad, ena (den mest utbredda modellen) kommer använda sig av Qualcomm och deras kommande Snapdragon 810, medans den andra modellen kommer använda sig av Samsung’s nya Exynos 7420 vilket är en Quad-Core CPU. I övrigt påminner de olika modellerna om varandra.

En nyhet som kommer ”lanseras” med Galaxy S6 är en ny typ av kommunikationschip, tidigare har GPS, Wifi och Bluetooth varit tre separata chip, men tack vare Broadcom’s nya chip BCM4773 så kommer dessa tre sitta på samma chip vilket kommer resultera i en mindre batterikrävande kommunikation.

Specifikationer

Modell Samsung Galaxy S6
”Project Zero”
Operativsystem Android 5.0
Lollipop
Processor Snapdragon 810
64-bit
(Vissa regioner får Exynos 7420)
Minne 3GB
Skärm QHD-upplösning
Lagring 32GB, 64GB, 128GB
Kamera Bak: 16MP alt. 20MP
IMX240-sensorn (samma som Note 4)
Fram: 5MP

Denna artikel kommer uppdateras allt eftersom vi får information om Samsung Galaxy S6!

Tidigare artikelTest: Huawei Ascend Mate 7
Nästa artikelRecension: Sunset Overdrive

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn